Organisatie en vrijwilligers

CMTC-OVM is een wereldwijd opererende not-for-profit patiëntenorganisatie. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers.

De complicaties van CMTC variëren van cosmetisch tot en met dodelijk.

Een vrijwilliger in deze context is iemand die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend.

CMTC is een zeldzame huidaandoening en bloedvatafwijking waarvan de complicaties, in combinatie met andere syndromen, kunnen variëren van cosmetisch tot en met dodelijk.

Naast het bestuur, dat ook uit vrijwilligers bestaat, hebben wij vrijwilligers in verschillende rollen zoals vertaler, kinderopvang en gastenopvang. Sommige vrijwilligers zijn het gehele jaar door af en toe actief en sommige vrijwilligers zijn actief gedurende één dag in het jaar.

Vrijwilligerswerk is bijzonder bevredigend en biedt de vrijwilliger in onze wereldwijde organisatie veel uitdagingen en mogelijkheden!

 


Wij hebben de nodige zaken geregeld voor vrijwilligers:

donations make it possible
Onze Patiëntendag in 2010 had plaats in vogelpark Avifauna (Alphen aan den Rijn).
 1. Vrijwilligershandboek waarin bijvoorbeeld wordt beschreven hoe wij als organisatie met vrijwilligers omgaan, welke onkostenvergoedingen van toepassing zijn, welke rechten en plichten vrijwilligers hebben en de profielen van vrijwilligers.
   
 2. Onze vrijwilligers zijn verzekerd in zowel Nederland als daarbuiten zodra zij voor onze organisatie op reis of actief zijn.
   
 3. Onze vrijwilligers worden uitgenodigd voor het bijwonen van onze Algemene Ledenvergadering in Nederland. Hier kunnen zij patiënten en ouders van patiënten ontmoeten en het effect van hun werk ervaren.
   
 4. Onze vrijwilligers worden uitgenodigd voor het bijwonen van onze familiedag in Nederland.
   

Wilt u meer informatie over het werken als vrijwilliger voor onze wereldwijde organisatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Namens alle patiënten alvast heel veel dank!