Dr. Peter de Laat (Nederland) – Medisch adviseur

 In Adviseurs

Dr. Peter de Laat (Nederland)

Medisch adviseur
Dr. Peter de Laat

Dr. Peter de Laat (1958) is sinds 1989 werkzaam in het Erasmus MC – Sophia kinderziekenhuis als algemeen academisch kinderarts. Tot 2013 was hij hoofd van de medium care kindergeneeskunde.

Hij is onderwijscoördinator kindergeneeskunde en lid van de opleidersgroep kindergeneeskunde voor het onderdeel algemene kindergeneeskunde. Speciale aandachtsgebieden: Onderwijs en Opleiding; vasculaire afwijkingen; spina bifida, oncologie en infectieziekten.

Vanaf de oprichting in 1994 is hij verbonden aan het multidisciplinaire WEVAR team (Werkgroep Vasculaire Afwijkingen Rotterdam), samen met kinderdermatoloog Suzanne Pasmans (voorheen Arnold Oranje tot zijn emeritaat in 2013) en kinderchirurg Hester Langeveld (voorheen Gerard Madern).

In de afgelopen 20 jaar zijn op de multidisciplinaire WEVAR polikliniek meer dan 1500 kinderen gezien met een vasculaire afwijking. Alle nieuwe patiënten worden gezamenlijk gezien door kinderarts, kinderdermatoloog en kinderchirurg voor het stellen van de juiste diagnose en ter bepaling van het vervolgbeleid. Het WEVAR aandachtsgebied van Peter de Laat is de systemische behandeling van vaattumoren bij kinderen (m.n. hemangiomen, kaposiforme hemangioendotheliomen en kaposiforme lymfangiomatose).

Recent Posts

Volg ons op

Nieuwsbrief

Prof. Dr. Miikka VikkulaProf. Dr. Peter Steijlen