Prof. Dr. Peter Steijlen (Nederland) – Medisch adviseur

 In Adviseurs

Prof. Dr. Peter Steijlen (Nederland)

Medisch adviseur
Prof. Dr. Peter Steijlen

Prof. Peter Steijlen is dermatoloog en hoofd van de afdeling dermatologie van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+). Deze afdeling heeft als speerpunt genodermatologie (erfelijke huidziekten). Er bestaat in het MUMC+ een goede samenwerking met de afdeling Klinische Genetica, kindergeneeskunde en kinderneurologie.

Maandelijks vinden er monodisciplinaire en multidisciplinaire spreekuren plaats in Maastricht. Om patiënten reistijd te besparen is er ook een spreekuur in Veldhoven.

Prof. Peter Steijlen is eveneens verbonden aan het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven; patiënten met ichthyosis kunnen ook op deze locatie advies krijgen.

Daarnaast vindt er wetenschappelijk onderzoek plaats op het laboratorium “Experimentele Dermatologie” onder leiding van dr. Michel van Geel.

De Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra heeft de afdeling dermatologie van het MUMC+ erkent als Expert Centrum voor ichthyosen. Dit betekent dat de voorziening extra gefaciliteerd wordt.

Het Expert Centrum is opgenomen in de European Reference Network Skin. Prof. Peter Steijlen heeft geneeskunde gestudeerd in Leiden.

Hij heeft zijn opleiding dermatologie gevolgd in Groningen en Nijmegen. In Nijmegen is hij gepromoveerd op het onderwerp “Monogene verhoorningsstoornissen” met specifieke studies op het gebied van de diagnostiek en de behandeling van ichthyoses. Meerdere dermatologen zijn bij hem gepromoveerd op hetzelfde ziektebeeld.

Recent Posts

Volg ons op

Nieuwsbrief

Dr. Peter de LaatProf. Dr. Suzanne Pasmans