Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Leden conferentie NL 2010

 In Leden conferenties NL

Leden conferentie NL 2010

Verslag leden conferentie Nederland 2010

Leden conferenties

Member conference

Op 6 november 2010 organiseerden wij weer onze jaarlijkse ledenvergadering in Nederland.

Het aantal deelnemers was een nieuw record: 98 uit 8 landen! In dit aantal zijn ook de medici, bestuursleden en het kinderanimatieteam opgenomen.

Vrijdagavond hadden wij voor onze buitenlandse leden een ontvangst geregeld met Nederlandse hapjes en kregen zij een Sinterklaas pakket bestaande uit onder meer chocolade letters, marsepein, kruidnootjes, een amandelstaaf en speculaas.  Dit werd enorm gewaardeerd!

Het aantal kinderen uit verschillende landen dat aanwezig is geweest was ruim 30! Hiervoor hadden wij een heel team opgetuigd en was van alles aan speelgoed geregeld. Aangezien het ‘vilten’ vorig jaar een groot succes was, hadden wij dit ook dit jaar weer op de agenda gezet. De kinderen hebben weer van alles met groot plezier gemaakt.

Rond 10:30 uur startte Lex met een algemene presentatie over het reilen en zeilen van de onze vereniging. Vooral dankzij de financiële steun van de Nederlandse Overheid hebben wij in 2009 veel kunnen realiseren en is het aantal leden mede hierdoor flink gegroeid. In 2009 hebben wij bijvoorbeeld onze eerste patiëntendag in Nederland kunnen organiseren welke, mede dankzij het schitterende weer en onze VIP-pasjes (zodat wij praktisch niet behoefden te wachten bij de attracties), een heel groot succes werd!

Verder hebben wij in 2009 onze nieuwe website voorbereid, welke live is gegaan in februari 2010, een nieuwe folder voorbereid in meerdere talen en een nieuwe poster voorbereid.
Dr. van Steensel is meegeweest naar de USA om vooral medische diagnoses uit te voeren en veel vragen te beantwoorden hetgeen bijzonder werd gewaardeerd! Daarnaast heeft Dr. van Steensel weer een aantal patiënten uit diverse landen ontvangen in Maastricht voor een gratis medische diagnose.

Wij hebben in 2009 ook een marketingplan laten opstellen waarvan wij deel voor deel aan het implementeren zijn. Dit is vooral op de website zichtbaar.

Na de presentatie van Lex kwam Drs. Oduber aan het woord. Zij promoveert in januari 2011 op vasculaire malformaties en heeft hier onderzoek naar gedaan. Zij kwam met een update van CMTC.

Dr. van der Schaar, onze medisch psycholoog, kwam na de presentatie van Drs. Oduber aan het woord. Hij had gekozen voor een interactieve sessie en had zich goed voorbereid op de verschillende culturen die aanwezig waren. In een levendige discussie kwamen de nodige vragen aan bod.

Na de lunch hadden wij een medisch forum opgezet met Prof. dr. Oranje, Dr. van der Schaar en Drs. Oduber. Dit forum was ook via Internet te volgen en men kon interactief vragen stellen. Dit hebben een paar mensen uit de USA en Nederland gedaan. In de zaal kon men dezemensen daadwerkelijk zien als zij een webcamera hadden aangesloten. De techniek verliep niet zo soepel als verwacht zodat wij als leerpunt hebben dit volgend jaar nog uitgebreider te testen, vooral met buitenlandse leden, dan wij hadden gedaan.

Na het forum konden patiënten een gratis medische diagnose krijgen bij Prof. dr. Oranje en Drs. Oduber. Hiervan hebben diverse leden gebruik gemaakt.
Tegelijkertijd werden hapjes en drankjes geserveerd zodat een ieder nog even rustig kon napraten. Voor met name onze buitenlandse gasten hadden wij een diner georganiseerd in een pannenkoeken restaurant hetgeen een groot succes bleek (niet alleen vanwege de grote pannenkoeken)!

Nadat de buitenlandse gasten weer naar het hotel waren teruggebracht, namen wij afscheid van onze gasten en kijken terug op een heel mooi en intensief weekend!

Verder hebben wij in 2009 onze nieuwe website voorbereid, welke live is gegaan in februari 2010, een nieuwe folder voorbereid in meerdere talen en een nieuwe poster voorbereid.
Dr. van Steensel is mee geweest naar de USA om vooral medische diagnoses uit te voeren en veel vragen te beantwoorden hetgeen een groot succes is geworden. Daarnaast heeft Dr. van Steensel weer een aantal patiënten uit diverse landen ontvangen in Maastricht voor een gratis medische diagnose.

MC NL 2010
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

MC NL 2010

Recent Posts
Member conferenceMember conference