Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Dr. Margaret Lee (USA) – Medisch adviseur

 In Adviseurs

Dr. Margaret Lee (USA)

Medisch adviseur
Dr. Margaret Lee (USA) – Medisch adviseur

Margaret Lee, MD, PhD is assistent-professor in de dermatologie en kindergeneeskunde aan de Boston University School of Medicine (BUSM, USA).

Ze behaalde haar MD aan BUSM in 1999 en een PhD in Pathologie en Laboratoriumgeneeskunde in 2005. Ze volgde een jaar pediatrie aan SUNY Downstate, gevolgd door het BU-Tufts Combined Dermatology Residency Program en vervolgens een duale fellowship in Pediatric Dermatology en de Stuart & Jane Weitzman Family fellowship in Vascular Anomalies in het Boston Children’s Hospital.

Ze keerde terug naar BUSM om na een aantal jaren bij Boston Children’s te dienen als Director of Pediatric Dermatology. Haar onderzoek richt zich op psychosociale gezondheid (zowel bij medische studenten en aanbieders als bij pediatrische dermatologische patiënten), atopische dermatitis en vaatafwijkingen, met een patiënt- / gezinsgerichte benadering.

Zij en haar collega’s van het Boston Children’s Hospital beschreven voor het eerst diffuse capillaire misvorming met overgroei (DCMO). Haar superkracht als arts en pleitbezorger is dat ze zelf DCMO heeft; het was puur toeval dat ze het project kreeg toegewezen dat leidde tot een beter begrip van dit subtype van vasculaire anomalie met overgroei, maar ze voelt zich gelukkig dat ze vasculaire anomalieën kan begrijpen vanuit zowel een wetenschappelijk als persoonlijk perspectief.

Dr. Lee heeft onlangs de non-profitorganisatie Comfortable In Our Skin opgericht, een op jongeren gerichte peer support- en resourceorganisatie die zelfacceptatie, diversiteit, creativiteit en een gezonde identiteit binnen en buiten onze huid bevordert.

Recent Posts
Dr. Maaike Vreeburg