Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Prof. Dr. Suzanne Pasmans (Nederland) – Medisch adviseur

 In Adviseurs

Prof. Dr. Suzanne Pasmans (Nederland)

Medisch adviseur
Prof. Dr. Suzanne Pasmans (Nederland) – Medisch adviseur

Pasmans rondde haar geneeskunde-opleiding in Leiden cum laude af. In 1996 promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam op IgE- afhankelijke histamine vrijmakende activiteit en heeft zij de opleiding tot immunoloog afgerond.

In het Institut Curie, Inserm, in Parijs deed zij moleculair biologisch onderzoek. In 2000 voltooide zij de opleiding tot dermatoloog/venereoloog in Utrecht. Vervolgens heeft zij zich in het UMC Utrecht-Wilhelmina Kinderziekenhuis verder toegelegd op de (kinder)allergologie en kinderdermatologie en wetenschappelijk onderzoek gedaan binnen de kinderdermatologie (vooral voedselallergie, eczeem, vaatafwijkingen, aangeboren huidafwijkingen).

Daarnaast ontwikkelde zij zorgvernieuwingen voor kinderen met huidafwijkingen (zij ontving daarvoor pijzen van de NPCF en de NVDV) en is zij ook initiator van het digitale Kinderhuidhuis: Huidhuis

Zij is voorzitter van de Domeingroep Kinderdermatologie van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie en actief binnen de richtlijnen ontwikkeling voor kinderen met huidafwijkingen zoals de richtlijn Huid voor de jeugdgezondheidszorg, congenitale nevi en herziening constitutioneel eczeem.

Sinds augustus 2013 is zij werkzaam als hoogleraar Kinderdermatologie in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam-Sophia Kinderziekenhuis & Havenziekenhuis.

Recent Posts
Prof. Dr. Peter Steijlen