Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Vaccinatie advies COVID-19

 In Laatste nieuws

Vaccinatie advies COVID-19

Advies vanuit de Europese Referentie Netwerken
corona covid-19

Wij zijn lid van European Reference Networks (ERNs) en zij bieden artsen een unieke kans om grensoverschrijdend te werken in de gezondheidszorg in Europa.

ERN’s creëren een duidelijke bestuursstructuur voor kennisuitwisseling en zorgcoördinatie in de hele Europese Unie om de toegang tot diagnose en behandeling te verbeteren, en om patiënten hoogwaardige gezondheidszorg te bieden. Het zijn netwerken van expertisecentra en zorgverleners, grensoverschrijdend georganiseerd.

Hieronder vindt u het vaccinatieadvies van de ERN’s waaraan wij deelnemen.

Raadpleeg altijd jouw huisarts of medisch specialisten.

ERN Huid

De experts van elke themagroep van ERN-Skin hebben hun aanbevelingen samengevat, rekening houdend met alle specifieke gevallen en behandelingen voor patiënten met zeldzame huidziekten.

Overleg ook met jouw huisarts of medisch specialisten.

Vaccinatie advies ERN Skin

ERN Vasculaire Malformaties

VASCERN Vasculaire Anomalieën (VASCA) Werkgroep – Verklaring betreffende SARS-CoV-2-vaccinatie voor patiënten met vasculaire malformaties

Algemene verklaring:

  1. Volg het nationale veiligheidsadvies voor sociale afstand, het dragen van een masker etc.
  2. Vaccinatie is belangrijk voor de hele bevolking, maar het blijft uw eigen keuze.

Aanbeveling voor vaccinatie

1. De landelijke richtlijnen rondom vaccinatie zijn leiden.

2. In het geval van ernstige vormen van vasculaire misvormingen adviseren wij echter vaccinatie als de combinatie van COVID-19 kan tromboflebitis in laesies verhogen. Raadpleeg uw behandelende persoon arts of huisarts als u nog vragen heeft.

Contra-indicaties voor vaccinatie van patiënten met vasculaire malformaties.

Er zijn geen contra-indicaties voor vaccinatie tegen SARS-CoV-2 bij vasculaire patiënten malformaties. Het gebruik van Sirolimus wordt evenmin als een contra-indicatie voor vaccinatie beschouwd (ongeacht of het een van de op mRNA gebaseerde vaccins is (Moderna / Pfizer) of dat het het Oxford-AstraZeneca-vaccin).

Meer informatie

Recent Posts
ERN 640-480