Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Molly (USA)

 In Persoonlijke verhalen

Molly

Een persoonlijk verhaal

Molly deelt haar ervaring zowel als persoon met fysieke uitdagingen als wat zij heeft geleerd door vrijwilligerswerk te doen met anderen.

Wij hebben Molly speciale ‘kanjer’ stroopwafels gestuurd als blijk van waardering. Kanjer in deze context betekent niet alleen dat dit extra grote stroopwafels zijn maar vooral dat Molly een kanjer is!

Wees de wereld voor iemand

Ik geloof dat het belangrijk is dat we het leven van ongeborenen, gehandicapten en ouderen respecteren tot hun natuurlijke dood. Het onderwerp dat mij het meest bezighoudt, zijn mensen met een handicap. Dit komt omdat ik zelf een handicap heb. Elke keer dat ik naar het Riley Hospital for Children ga, zie ik veel andere kinderen met een handicap.
Deze kinderen hebben misschien geen hoop in zichzelf, maar de artsen en het personeel besteden hun tijd en energie om hen te laten geloven dat hun leven de moeite waard is om voor te vechten. Niet alleen geven de artsen je het gevoel dat je belangrijk bent, maar ze geven je ook het gevoel dat je niet bang hoeft te zijn. Ik heb van de artsen en verpleegkundigen van Riley geleerd dat mensen met een handicap geen last zijn, maar zegeningen.

Join our community

Met onze community willen we de kwaliteit van leven verbeteren van mensen die vasculaire malformaties hebben. CMTC is een zeldzame aandoening en daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen die CMTC, of andere bloedvatafwijkingen, heeft in contact kan komen met elkaar.

Ik denk dat het beste wat we kunnen doen om mensen met een handicap te beschermen, is hen te leren kennen, aan te moedigen en hen te helpen geloven dat hun leven ertoe doet. Ik denk dat veel mensen geloven dat mensen met een handicap gewoon dingen zijn en geen mensen, maar mensen met een handicap hebben een hart en een verstand.

Het is belangrijk dat mensen met een handicap een gelukkig leven hebben. Een van de belangrijkste aspecten van een gelukkig leven is het hebben van vrienden. Onze familie heeft een pastoraat in een begeleid wonen centrum. Vóór COVID zouden we elke week gaan en een kerkdienst hebben. Dat doen we al meer dan acht jaar elke zondagmiddag. Zoveel mensen daar hebben zichzelf opgegeven en zijn door anderen opgegeven. Veel mensen daar hebben een handicap, maar zijn niet bejaard. Ik heb geleerd door tijd door te brengen met onze vrienden in het centrum voor begeleid wonen dat ze erg intelligent zijn, en dat ze gehoord en geliefd willen worden en geaccepteerd willen worden in een gezin, en niet opzij geschoven willen worden.

Om mensen met een handicap te beschermen moet je ze eerst begrijpen, en om ze te begrijpen moet je ze leren kennen. Een paar dingen die je kunt doen om mensen met een handicap beter te leren kennen, is door ze elke dag vijf minuten te bellen om ze aan te moedigen en te zien hoe het met ze gaat. De vrienden die wij hebben gemaakt, vinden het ook leuk om iets lekkers te krijgen op hun verjaardag of om een ​​kaartje of zelfgemaakte foto te krijgen. Soms is het beste wat je kunt doen gewoon tijd met iemand doorbrengen.

Mijn vader en broer nemen soms pizza en frisdrank mee naar de kamer van een van onze vrienden en kijken met hem naar voetbal of honkbal. Vaak moeten we in gehandicapten geloven voordat ze in zichzelf kunnen geloven. Soms is het fijn als iemand een tijdje is verwaarloosd om bij iemand te zijn, zelfs als je niet praat. Het is fijn voor hen om te weten dat er iemand is die om hen geeft. Als je ze eenmaal kent, moedig dan anderen aan om ze ook te ontmoeten.

“Anderen leiden is hen helpen hun gedachten, overtuigingen en acties ten goede te veranderen.” -Jim Rohn.
Een vriend zijn van iemand met een handicap is het beste wat je in de samenleving kunt doen om mensen met een handicap te beschermen.
Dr. Seuss zei het het beste: “Voor de wereld mag je één persoon zijn; maar voor één persoon ben je misschien de wereld.”

Steun CMTC-OVM en onze leden

Met onze community willen we de kwaliteit van leven verbeteren van mensen die vasculaire malformaties hebben. CMTC is een zeldzame aandoening en daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen die CMTC, of andere bloedvatafwijkingen, heeft in contact kan komen met elkaar. Dit kunnen we niet zonder duurzame steun van onze donateurs of input van onze betrokken leden.

Recent Posts