Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Prof. Dr. Laurence Boon (België) – Medisch adviseur

 In Adviseurs

Prof. Dr. Laurence Boon (België)

Medisch adviseur
foto-laurence-boon

Prof. Dr. LM Boon werd Plastisch Chirurg in 1996 en promoveerde in 2003 aan de Faculteit Geneeskunde van de UCL, Brussel. Ze bracht twee jaar door in het Children’s Hospital, Boston, Harvard Medical School, onder supervisie van Prof. John B. Mulliken, om zich te specialiseren in vasculaire anomalieën. Ze is de coördinator van het Multidisciplinair Centrum voor Vasculaire Anomalie (VAC), Universitair Ziekenhuis Sint-Lucas, Brussel, dat in 2021 net zijn 30e verjaardag viert. Ze is de huidige Past President van de International Society for the Study of Vascular Anomalies.

Door baanbrekende ontdekkingen heeft haar team actief 1) de discipline van verwarrende diagnoses verplaatst naar een veld met gelaagde ziekten, 2) het eerste diermodel voor veneuze misvormingen gegenereerd, en 3) preklinische en klinische werkzaamheid aangetoond van de eerste moleculaire therapie voor slow-flow vasculaire anomalieën. Ze heeft verschillende publicaties, recensies en hoofdstukken over vasculaire anomalieën in belangrijke medische naslagwerken, vooral op het gebied van dermatologie en genetica. Ze was een uitgenodigde spreker op tal van grote wetenschappelijke bijeenkomsten.

In 2013 deelde ze met Prof. Dr. M. Vikkula de INBEV-Baillet Latour Klinische Prijs. Ze was voorzitter van de ISSVA en is actief lid van de Koninklijke Belgische Academie voor Geneeskunde. Ze is samen met Prof. Dr. Vikkula voorzitter van de VASCA-werkgroep van de European Reference Networking on Vascular Anomalies (VASCern). Ze is momenteel betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten die gericht zijn op het ophelderen van de pathofysiologie van deze anomalieën, evenals in fase I, II en III klinische onderzoeken naar nieuwe medicijnen.

Recent Posts