Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Eurordis 2022 – online

 In Externe conferenties Eurordis

Eurordis 2022 – online

Vanwege het COVID-19/Corona virus was dit een online conferentie
key-facts-2022-conferentie

De 11e editie van de Europese Conferentie over Zeldzame ziekten en weesproducten (ECRD) was voor de tweede achtereenvolgende keer een virtueel  evenement.
Door dit evenement online te houden was het voor iedereen toegankelijk en waren meer dan 800 belanghebbenden aanwezig uit 61 landen. Gedurende de vijf dagen van de conferentie, bespraken deelnemers hoe het beleid voor zeldzame ziekten zou moeten worden ingevuld in Europa om te werken aan zinvolle doelen, in lijn met de conclusies van de Rare 2030 Foresight Study en de VN Duurzame Ontwikkeling Doelen – om de gezondheid en het welzijn te verbeteren, te verminderen ongelijkheden en om innovatie te bevorderen.
Dit alles heeft geholpen om momentum op te bouwen voor post-ECRD 2022 vervolgacties en implementatie om een betere toekomst voor alle mensen die leven met een zeldzame ziekte.

Via een op maat gemaakt platform konden deelnemers deel nemen aan 19 sessies met meer dan 120 deskundige sprekers en collega’s ontmoeten.
Totaal waren er 222 posters.

Voor het eerst waren er vier satellietbijeenkomsten georganiseerd door Rare Disease National Alliances. Tijdens deze sessies konden opinieleiders en besluitvormers bepalen hoe om te gaan met EU-beleid en konden nationaal strategieën voor de komende jaren op elkaar worden afgestemd.

Samenvatting Engelstalig

Recent Posts
Eurordis 2020