Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Blog Katie Allen september 2023

 In Blog Katie Allen

Blog Katie Allen september 2023

Katie Allen (Canada) deelt haar persoonlijke ervaringen
katie-sep-2023

Schitterend met de nieuwe beugel!

Een paar maanden geleden plaatste ik dat ik toestemming had gekregen om een nieuwe stabiliserende kniebeugel aan te schaffen en dat ik financiering had ontvangen om dit kostbare avontuur te ondersteunen. Vanaf deze maand ben ik officieel begonnen met het dragen van de nieuwe 3D-geprinte stabiliserende beugel. Ter referentie, ongeveer 15 jaar geleden had ik een fiberglas beugel die ik droeg totdat ik eruit was gegroeid. Dit is mijn eerste beugel sinds de oude en, oh ‘my goodness’, de technologie is veranderd. Na 2 knieoperaties in het afgelopen jaar werd bepaald dat het ondersteunen van mijn niet-aangedane been zou helpen om wat druk van de knie met CMTC te halen.

Beide knieën hebben aanzienlijke schade opgelopen door sporten, maar het verschil in beenlengte van 3 cm, dat nooit is aangepakt, heeft ook behoorlijk wat tol geëist van de gewrichten. Toen ik jong was, was er veel scepsis dat mijn aandoening langer zou aanhouden dan een paar jaar, maar op mijn 30e heb ik nog steeds alle kenmerken en dezelfde beenlengte verschil. Over het algemeen ben ik dolenthousiast over de nieuwe beugel. Het is veel comfortabeler dan mijn oude beugel en verrassend licht. Het is een overgang om weer op een meer anatomisch correcte manier te lopen, maar over het algemeen voel ik me veel zelfverzekerder bij het rennen en bewegen, wat een geweldig gevoel is na jaren van zorgen over instabiliteit.

Elke nieuwe uitdaging en elk gereedschap dat CMTC op mijn pad brengt, heeft zijn nadelen, maar veel ervan hebben ook voordelen, vooral als je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

Recent Posts

Leave a Comment