Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Blog Katie Allen december 2023

 In Blog Katie Allen

Blog Katie Allen december 2023

Katie Allen (Canada) deelt haar persoonlijke ervaringen
202312-december-2023-pic-2-web

Prettige feestdagen vanuit Canada.

Een vraag die ik vaak krijg van patiënten en hun families gaat over tatoeages. Ik heb meerdere tatoeages, inclusief een paar bovenop mijn littekens. Net als veel mensen met vasculaire zorgen, ontmoedigden artsen me eerder in mijn leven om tatoeages te nemen. Echter, naarmate ik ouder werd, werd ik geconfronteerd met de realiteit dat ik bedekt was met opmerkingen van mensen over littekens die ik niet had gekozen; ondertussen was er een kunstvorm die me de kracht gaf om te kiezen wat er op mijn huid zou staan. Dus, na lang nadenken, besloot ik een tatoeage te nemen.

Ik moet benadrukken dat ik op dit punt niet zomaar een afspraak maakte en mijn tatoeage liet zetten. Ik begon met een afspraak met mijn huisarts en legde uit waarom het voor mij belangrijk was; zij en ik hadden een geweldige discussie over hoe dit belangrijk was en wie we erbij zouden betrekken. De eerste stap was om mijn dermatoloog, hematoloog en het vasculaire team dat ik had in het kinderziekenhuis te raadplegen. Opnieuw, met enige reserves, gingen de gesprekken met de artsen door totdat we dachten dat er een veiligere manier was om verder te gaan. Pas toen brachten we een zeer aanbevolen tatoeëerder binnen. Het plan was eenvoudig: mijn littekens vermijden, eventuele bloedingszorgen volgen, en ervoor zorgen dat iedereen in het team op de hoogte was wanneer ik de tatoeage kreeg, zodat als er iets misging, mijn huisarts op zijn minst bereikbaar kon zijn. De eerste tatoeage verliep zonder al te veel problemen, met iets meer bloeding dan verwacht. Over het algemeen beschouwden we het als een succes.

Gedurende de jaren bleven we bezorgdheden en plannen volgen terwijl ik voor meer complexe tatoeages ging en uiteindelijk tatoeages op mijn littekens probeerde. Elke sessie volgde vergelijkbare procedures, zij het niet zo complex als de eerste, ik had altijd artsen op de hoogte van mijn sessies en de complexiteit van het werk. Na 6 tatoeages heb ik geen grote complicaties ervaren en alle tatoeages hielden goed en genazen goed. Ik merkte dat rode inkt niet zo goed blijft zitten in de buurt van littekens als andere kleuren, maar over het algemeen vervagen rode meer.

Wat betreft aanbevelingen aan patiënten die overwegen tatoeages te nemen, ten eerste, betrek altijd artsen die bekend zijn met jouw aandoening en gezondheid bij de beslissing. Voer ook een serieus gesprek met je artsen over waarom je de tatoeage wilt, ik merkte dat het hen hielp om zich zorgen te maken over wat er zou kunnen gebeuren naar de vraag of er een manier is om dit te laten gebeuren. Wanneer een team samenwerkt, kunnen geweldige dingen worden bereikt, luister echter wanneer de expert een aanbeveling heeft. Bijvoorbeeld, ik heb betere tatoeages van de keren dat ik naar het advies van de tatoeëerder luisterde dan wanneer ik vasthield aan een origineel concept.

Recent Posts

Leave a Comment