Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Leden conferentie 2023 Informatie en Registratie

De agenda van en registratie voor onze leden conferentie in Nederland

Leden conferenties

Op zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober 2023 organiseren wij onze jaarlijkse wereldwijde leden conferentie in Nederland.

Onze gasten kunnen vrijdagavond 27 oktober al kennis maken met elkaar tijdens de borrel, met allerlei Nederlandse hapjes, vanaf 20 uur. Het programma bevat interessante parallelsessies over uiteenlopende onderwerpen.

Dit is een ‘hybride’ conferentie. Dit betekent dat leden kunnen deelnemen zowel online als op onze locatie in Nederland.

Wij organiseren op 26 en 27 oktober ook een training voor onze Patient Advocates uit allerlei landen zoals Canada, Engeland, Griekenland, Oostenrijk, en de USA. De kosten van deze training, inclusief reis-en verblijfkosten, zijn voor rekening van onze organisatie.

Op zaterdagavond organiseren wij een dinerbuffet voor alle deelnemers!

Dit jaar organiseren wij ook weer een aantal activiteiten op zondag.

Programma

Vrijdag 27 oktober

20:00 – 22:00 – Welkom met hapjes en drankjes (bar ISWV)

Zaterdag 28 oktober

h1 = hoofdzaal sessie 1, etc.

p1 =  parallel sessie 1, Mennicke zaal
p2 = parallel sessie 2, Reiman zaal
p3 = knutselen, Clara Wichmann zaal

Tijd Spreker(s) Onderwerp
08:30 – 09:00 Ontvangst en registratie
09:00 – 16:00 (p3) Knutselen
09:00 – 10:00 (h1) Lex van der Heijden Elkaar leren kennen & ledenvergadering
10:00 – 11:00 (h1) Dr. Bibi van Montfrans (NL) Vasculaire aandoeningen: kenmerken, mogelijke complicaties en medicatie
11:00 – 11:30 Pauze met vlaai
11:00 – 13:00 (p2) MadScience – natuurkundige en scheikundige testen & experimenten
11:30 – 12:30 (h1) Tessa Schiethart, MSc (NL) Seen and being seen – Engels
11:30 – 12:30 (p1) Lex van der Heijden Persoonlijke ervaringen – Nederlands
12:30 – 14:00 Lunch
14:00 – 15:30 (p2) Jong!Pit Jong volwassenen
14:00 – 15:00 (h1) Edith Raap, MSc (NL)

Minke Verdonk

Levend verlies
15:00 – 15:15 Pauze
15:15 – 16:15 (h1) Tessa Schiethart, MSc (NL) Zien en gezien worden – Nederlands
15:15 – 16:15 (p1) Lex van der Heijden Persoonlijke ervaringen – Engels
16:30 – 17:00 (h1) Afronding
17:00 – 18:15 Pauze en verse stroopwafels hoofdingang buiten
18:30 – 21:00 Diner
21:00 – … Napraten

Zondag 30 oktober

Diverse leden hebben aangegeven ook op zondag nog te willen deelnemen aan activiteiten.

Rond 9:00 uur ontbijt, informeel samenzijn en sightseeing. Lunch 12:00.

Levend verlies

Wij organiseren een sessie ‘levend verlies’ maar wat is dit nu eigenlijk?

“Levend verlies” is een Nederlandse term die verwijst naar de voortdurende emotionele pijn en rouw die ervaren wordt door individuen die een geliefde hebben met een chronische of ernstige medische aandoening, handicap of geestelijke gezondheidsprobleem. Dit concept benadrukt dat het verlies ervaren door de familieleden of verzorgers niet beperkt blijft tot het overlijden van de persoon, maar gedurende het hele leven van die persoon voortduurt als gevolg van de uitdagingen en veranderingen die worden veroorzaakt door hun aandoening.

Het leven met iemand die een langdurige of invaliderende aandoening heeft, kan zowel emotioneel als fysiek uitputtend zijn. Het gevoel van verlies kan ontstaan door de veranderde verwachtingen voor de toekomst, het verlies van de persoon die ze ooit kenden vóór de ziekte of handicap, en de constante aanpassingen die moeten worden gemaakt om aan de behoeften van de persoon te voldoen. Verzorgers kunnen rouw, frustratie, verdriet en een scala aan andere emoties ervaren terwijl ze de complexiteit van het bieden van zorg en ondersteuning proberen te doorgronden.

Het herkennen en begrijpen van het concept “levend verlies” is belangrijk omdat het de emotionele worstelingen van verzorgers en familieleden valideert. Het benadrukt de noodzaak van ondersteuning en hulpbronnen om hen te helpen omgaan met de voortdurende uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd bij het zorgen voor hun geliefde.

Registreer voor dit event  Volwassene 1


  ManVrouw

  OnlineOp locatie


  JaNee
  JaNee
  JaNee

  JaNee


  Volwassene 2


  ManVrouw

  OnlineOp locatie


  JaNee
  JaNee
  JaNee

  JaNee


  Volwassene 3


  ManVrouw

  OnlineOp locatie


  JaNee
  JaNee
  JaNee

  JaNee


  Volwassene 4


  ManVrouw

  OnlineOp locatie


  JaNee
  JaNee
  JaNee

  JaNee  Kind 1


  ManVrouw

  JaNee
  JaNee

  JaNee

  Kind 2


  ManVrouw

  JaNee
  JaNee

  JaNee

  Kind 3


  ManVrouw

  JaNee
  JaNee

  JaNee

  Kind 4


  ManVrouw

  JaNee
  JaNee

  JaNee   Ik ga akkoord met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens

  Tijdens dit evenement worden foto en video opnames gemaakt. Ik ga akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor promotie doeleinden.
  Persoonlijk medisch advies

  Wil je gebruik maken van de mogelijkheid voor een persoonlijk medisch advies? Dat kan!

  Voorheen kon men een gratis persoonlijk medisch advies krijgen tijdens onze conferentie. Deze optie is vervallen om verschillende redenen. Een belangrijke reden is dat wij de kwaliteit van een persoonlijk medisch advies nog verder wilden verbeteren en ook duurzame zorg willen leveren. Duurzame zorg betekent dat met name patiënten uit het buitenland betere zorg in hun eigen land ontvangen doordat de lokale arts goed kan worden geïnformeerd door het multidisciplinaire medisch team in Nederland.

  Binnen Europa zijn in vele landen expertise centra op het gebied van vasculaire malformaties zodat patiënten vaak in hun eigen land en in hun eigen taal met medisch specialisten kunnen overleggen. Europese Referentie Netwerken (ERN’s)
  Het vinden van een expertise centrum en van een patiëntenorganisatie op het gebied van vasculaire malformaties is mogelijk via een smartphone App

  Buiten Europa of in Europese landen waar geen expertise centra actief zijn bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van expertise centra in Nederland.
  Via de International Society for the Study of Vascular Anomalies (ISSVA) is het mogelijk te zoeken naar een multidisciplinair team of medisch specialist per land.

  Locatie Conferentie

  Dit jaar organiseren wij onze conferentie weer bij Internationale School Voor Wijsbegeerte.

  Landgoed ISVW
  Dodeweg 8
  3832 RD Leusden

  Informatie conferentie locatie

  Kamers reserveren: stuur een email naar: reserveringen@isvw.nl 

  Bij deze locatie zijn ook comfort hotelkamers beschikbaar waarvoor wij een speciale prijs hebben onderhandeld van € 102 per nacht per comfortkamer. Dit is inclusief ontbijt.
  Deze kamers zijn bedoeld voor maximaal twee volwassenen en eventueel een kind tot en met 2 jaar (babybed). In het hotel zijn geen babybedden beschikbaar.

  Een suite is een ruimere kamer waar één bed bijgeplaatst kan worden. De suite kost voor twee personen € 132,00 per nacht (incl. ontbijt). Een extra bed kost € 25,00 per nacht (incl. ontbijt). Ontbijt voor kinderen tussen 4 en 16 kost € 8,25 per persoon per dag.

  Bij deze prijzen komt nog lokale toeristenbelasting.

  Voor reservering bij ISVW graag een e-mail sturen aan: naar reserveringen@isvw.nl

  De hotelkamer dient te worden gereserveerd en betaald door de gebruiker. Kosten voor niet komen opdagen, worden doorbelast naar de persoon die de reservering zelf heeft aangevraagd.

  Stoelmassage

  Wij hebben tijdens eerdere ledenconferenties gratis massages kunnen aanbieden die niet alleen ontspannend werkten maar zelfs pijnverlichting bij patiënten opleverden. Belinda Toes is degene die dit jaar de stoelmassages aanbiedt.
  Dit jaar bieden wij stoelmassages aan. Tijdens de registratie bij binnenkomst in het conferentiecentrum kun je tegelijkertijd intekenen voor een stoelmassage.

  Fotograaf

  Ook dit jaar hebben wij weer een fotograaf geregeld. Wil je ook leuke foto’s van jou, al dan niet met anderen, dan kun je deze laten maken. Je krijgt de foto’s  per email opgestuurd.
  Verder maakt deze fotograaf allerlei sfeerimpressie foto’s.

  Creatief evenement

  De opzet hiervan is ooit geweest dat wij een creatief evenement organiseerden voor kinderen van praktisch alle leeftijden. Hiervoor hebben wij een aparte zaal met begeleiding en allerlei vermaak. Het knutselen blijkt voor praktisch alle leeftijden een groot succes te zijn waarbij bijvoorbeeld ook 16 jarigen, volwassenen en opa’s/oma’s heel veel plezier hebben! De deelnemers gaan niet met lege handen naar huis!

  Jong volwassenen evenement

  Dit jaar organiseren wij ook een jong volwassenen evenement (plm. 13 – 25 jaar). Zowel in de ochtend als in de middag wordt een activiteit georganiseerd. Neem in ieder geval buitenkleding en stevige schoenen mee!

  Interviews

  Wij willen graag een hele serie interviews opnemen tijdens onze conferentie zowel met mensen met vasculaire malformaties als hun familieleden. Deze video’s zijn niet alleen bedoeld om anderen te helpen maar ook jezelf.

  Let op

  Gezien de kosten van onze conferentie vragen wij onze deelnemers van 18 jaar en ouder om een bijdrage van € 10 per persoon die deelnemen aan het diner. Dit geldt niet voor sprekers en vrijwilligers.