Familiedag 2009: Efteling

 In Familie dagen

Familiedag 2009: Efteling

Een dag voor de hele familie
Efteling

Hierbij een persoonlijk verslag van één van onze leden.
Op zaterdag 13 juni reden wij al vroeg vanuit Zeeland naar de Efteling. Het weer werkte goed mee dus de stemming in de auto was opperbest!

Na een kleine anderhalf uur waren we in Kaatsheuvel. Eén voor één kwamen de gezinnen aan in de Kasteelzaal van het Efteling hotel, waar we werden ontvangen met koffie en gebak. Voor de kinderen was er een speciaal Efteling gebakje!

Na drie keer de ledenvergadering in Leusden te hebben meegemaakt, vond ik het heel leuk om ‘nieuwe’ gezichten te zien. ‘Nieuwe’ tussen aanhalingstekens, omdat sommige mensen  die ik sprak al langer lid zijn van de vereniging dan wij.

Wij zijn ruim 4 jaar lid omdat onze zoon CMTC heeft. We hebben een aantal kinderen ontmoet met ongeveer dezelfde ‘uiterlijke kenmerken’ als onze zoon. Natuurlijk is het niet de bedoeling om elkaar uitgebreid te gaan bekijken maar er was sprake van herkenning. Eigenlijk meer voor mij als moeder dan voor onze zoon zelf. Hij is zich niet echt bewust van zijn ‘vlekjes’.

Nadat iedereen was gearriveerd en de koffie en thee was genuttigd, kregen we van Lex een speciale pas om gebruik te maken van de invalideningangen bij attracties. Wat een leuke verrassing!

Sommigen voelden enige bezwaren maar die werden al snel naar de achtergrond verdreven bij het zien van de lang rijen wachtenden voor bepaalde attracties… we hebben er dankbaar gebruik van gemaakt!

Via een zijingang konden we het park ingaan en al snel verspreidde het gezelschap zich over de Efteling.

Wij gingen o.a. in ‘droomvlucht’, carnaval-rondrit (met dat leuke deuntje dat nu nog in mijn hoofd zit), Villa Volta, verschillende attracties bij het Anton Pieck plein, de ‘trein’ boven het Laven dorpje.

Ook gingen we in het sprookjesbos, waar we langer naar de uitgang zochten dan dat we daadwerkelijk de sprookjes bewonderden… Mede hierdoor, maar ook door de drukte in het park, kwamen we veel te laat in het Hotel terug om de lunch te gebruiken!

De meesten waren al volop aan het eten toen we aankwamen in het restaurant ‘de Hoffelijke Heraut’ waar we konden genieten van een heerlijk buffet van warme en koude gerechten, broodjes, vlees, soep, allerlei salades, beleg en fruit en nog veel meer.

Na de lunch spoedde een ieder zich terug naar het park om nog zo veel mogelijk dingen te kunnen doen. Wij zijn nog met het bootje rondgevaren, in de trein het park rondgereden, twee keer in de Piranha geweest. De tijd vloog om en rond 17.00 uur zijn we weer terug naar huis gereden.  Wat ons betreft was het een zeer geslaagde dag!!

Recent Posts

Volg ons op

Nieuwsbrief

Familyday 2010