Familiedag 2010: Avifauna

 In Familie dagen

Familiedag 2010: Avifauna

Een dag voor de hele familie

Familyday 2010

Op 12 juni was het weer zo ver, de CMTC-familiedag, na het succes van vorig jaar was er nu gekozen voor het vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn.

Onder het genot van koffie, thee, frisdrank en een heerlijk gebakje voeren we de haven uit. Aan boord was er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en werden diverse gesprekken aangeknoopt. Ook buiten was het goed vertoeven, het was heerlijke weer en er stond een frisse bries. Tijdens de rondvaart werden we op de hoogte gehouden over de omgeving door de schipper. Het was een mooie tocht langs grote huizen, boten en natuurreservaat en zeker de kinderen vonden het prachtig dat de bruggen voor ons open gingen.

Aangekomen bij het park was het even zoeken waar we moesten verzamelen, maar we werden hartelijk welkom geheten bij de tegenoverliggende haven. Nadat iedereen was gearriveerd, gingen we aan boord van een rondvaartboot.

Nadat de boot weer veilig was teruggekomen bij de kade gingen we van boord en liepen we naar de ingang van het park en werden door de voorzitter naar binnen geloodst. Er werden afspraken gemaakt over de lunchplaats en tijd en we gingen in groepjes het vogelpark in. Het park zelf lag er mooi bij en het was niet al te druk, het was nog zonniger geworden, maar door de boomrijke omgeving waren er ook veel schaduwplekjes. Vogels in allerlei maten, vormen en kleuren passeerden de revue. Als je goed je best deed kon je van voedertijd naar voedertijd gaan en dat was zeker mooi en leerzaam om te zien.

Tussen de middag verzamelden we bij het restaurant en er stond in een van de zalen een heerlijke lunch op ons te wachten, met prachtig uitzicht op de flamingo’s. Er was genoeg voor iedereen en al gauw speelden de kinderen op de vloer om ons heen en zo was er weer volop tijd en gelegenheid om verder te praten en kennis te maken.
Na de lunch was er tijd voor een groepsfoto en na een tijdje was iedereen tevreden over de fotokwaliteit en konden we weer verder. Wij hebben nog een hele tijd staan kijken bij het voederen van de pinguïns. Dit was erg leuk en er werd veel gelachen om die grappige beestjes. Ook mooi om te zien hoe slim de reigers zijn die ook op hun horloge hadden gekeken en ook op tijd waren. Snel en gedurfd pikten ze zo hun maaltijd bijeen.

Nadat we het hele park hadden doorlopen en zo een beetje alles hadden gezien, kwamen we in de speeltuin terecht. Een mooi opgezette speeltuin, er was van alles wat en ook kon je voor een bedrag met de elektrische speelattributen aan de gang. Prachtig vonden onze kinderen de elektrische graafmachines, bootjes en autootjes. Ook hebben de kinderen genoten van een poppenkast, kortom er was van alles te doen. Ook voor de vaders en moeders die heerlijk in het zonnetje hun benen konden strekken. Maar ook aan deze dag kwam een eind en zeker voor degenen die nog een poosje moesten rijden we namen afscheid van elkaar en een ieder vervolgde zijn of haar eigen weg.

Wij kunnen wel zeggen en ik denk namens vele anderen, hartelijke dank voor deze mooie en heerlijke dag, we hebben genoten!

Family Day NL 2010
img_5108img_5106img_5094

Family Day NL 2010

Recent Posts

Volg ons op

Nieuwsbrief

EftelingRollercoaster