Familiedag 2012: Burgers’ Zoo

 In Familie dagen

Familiedag 2012: Burgers’ Zoo

Een dag voor de hele familie
Burgers' Zoo

Hierbij het verslag geschreven door één van onze leden.

Op 9 juni was het weer, de CMTC-OVM familiedag. Dit jaar was gekozen voor Burgers’ Zoo in Arnhem. Dagje dierentuin is altijd leuk.

Ons zoontje Mike die had het er al een paar dagen ervoor over. Hij kon niet wachten.
‘s Morgens toen we hem uit bed haalde riep hij meteen ‘Mike naar de dierentuin toe’, dus snel kleren aan en hup in de auto naar Arnhem toe.
Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen en kregen we vrijkaartjes en een parkeer munt. We moesten ons daarna verzamelen om 10:00 uur in het Safari restaurant. Onder het genot van koffie, thee, fristi of chocolademelk en een heerlijk gebakje konden we even bijkomen van de autorit en weer even contacten met de andere leden.

Toen we klaar waren met drinken gingen we eerst naar het oceaan gedeelte. Wow wat mooi en wat veel mooie vissen. We keken onze ogen uit.

Omdat het droog was zijn we naar de olifanten gegaan en vandaar uit naar de Rimba. Bij de apen kwamen we weer bekenden tegen van de vereniging, dus weer tijd voor een praatje. Ondertussen keek Mike zijn ogen uit naar de verschillende dieren. Zo leuk om te zien hoe druk hij in de weer is omdat hij het ontzettend naar zijn zin heeft.
Later vervolgden wij onze weg door Rimba. Bij de tijgers aangekomen kon iedereen Mike horen, want hij liet even goed horen dat hij een tijger kan nadoen. Daar hebben we een tijdje gekeken totdat we zagen hoe laat het was. De tijd ging erg snel dus liepen we weer terug richting de Safari restaurant voor een heerlijke lunch. De lunch was weer goed verzorgd met heerlijke broodjes en soep. Ook was er genoeg tijd om weer even bij te kletsen mat andere leden.
Hier kwam Lex langs de tafels of iedereen graag mee wilde denken om meer leden te werven. Wij moeten tenminste 100 Nederlandse leden/donateurs hebben om subsidie te krijgen van de Nederlandse Overheid. Dus graag leden werven in familie en of vriendenkring, zodat dit kan blijven bestaan. Het zou heel erg rampzalig zijn voor de patiëntenvereniging en voor de inzet van o.a. Lex en andere vrijwilligers als de vereniging niet meer zou kunnen voortbestaan door het wegvallen van de subsidie.

Na de lunch nog even op de foto met z’n allen, al begon het wel te spetteren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Van hier uit ging iedereen zijn eigen weg. Wij zijn de safari route gaan lopen en daar keek Mike zijn ogen uit. Giraffen, zebra’s, neushoorn en nog veel meer dieren liepen daar door elkaar heen. Ietsjes verder op daar zaten de leeuwen en die kregen net konijnen te eten. Ze lieten zien hoe hard ze konden lopen met hun prooi om daar weer een rustig plekje te kunnen zoeken om hun lunch op te eten. Daar bleven ze maar op één plek zitten, voor ons niet te veel meer te zien dus gingen we maar naar de Mangrove lopen. Daar lopen heel veel mooie vogels. Je kon nu heel goed zien hoe groot ze nu in het echt zijn. Soms wel even schrikken hoe groot ze zijn. Mike begon al echt moe te worden van alle indrukken al wilde hij het nog niet toegeven. Nog even naar de kidsjungle geweest en daar kon hij nog even zijn laatste energie eruit gooien in het leuke speeltuintje. Hij bleef klimmen en klauteren en vooral met mama van de grote glijbaan af was erg favoriet.

Als afsluiter nog even een heerlijk ijsje gegeten en toen was het tijd om te gaan. Mike wilde nog lang niet weg maar toen we net het park uit waren lag hij al heerlijk in zijn autostoel te slapen. De dag erna moest hij meteen alle opa’s en oma’s bellen om te vertellen hoe leuk hij het heeft gehad. Hij heeft het nu een week later het er nog over. Het was weer een geslaagde familiedag, dus laten we zorgen voor genoeg leden, zodat wij volgende jaren daarna dit kunnen blijven doen.

Family Day NL 2012
p1010802p1010790p1010774

Family Day NL 2012

Recent Posts

Volg ons op

Nieuwsbrief

RollercoasterEfteling