Familiedag 2014: Amersfoort Zoo

 In Familie dagen

Familiedag 2014: Amersfoort Zoo

Een dag voor de hele familie
Amersfoort Zoo

Op zaterdag 28 juni hebben wij onze jaarlijkse CMTC-OVM Familiedag weer georganiseerd.

Dit maal konden de deelnemers kiezen uit drie verschillende bestemmingen (Apenheul, Dierenpark Amersfoort en Duinrel). Dierenpark Amersfoort kreeg de meeste stemmen.
Diverse families waren weer van ver gekomen (zoals Zeeland). Het weer was uitstekend voor een Dierenparkdag! Onderstaand een verslag van één van onze deelnemers en een aantal foto’s om een indruk te krijgen van het evenement.

Eindelijk is dan zover! Na een flink aantal dagen voorpret gaan we met z’n viertjes op pad. De kids hebben er zin in, en het weer zit vandaag mee. Niet te warm, niet te koud. We vertrekken net 10 minuutjes later dan vooraf gepland, maar we zijn onderweg!

Rond 09:45 staan we bij de ingang, en zien het bord met onze vriendin al bij de ingang prijken. Bij de ingang krijgen we ons toegangskaartje (we staan op een lijst) en lopen zo snel we kunnen door naar Restaurant de Buitenplaats. Maar, om ons heen is al van alles te zien. Vooral een van de beren maakt indruk. Wow, wat een groot beest eigenlijk! Een warme ontmoeting met wat oude vrienden. Veel van de gezichten zijn oude bekenden voor ons. Ook wel weer een aantal nieuwe gezichten, waaronder die van een nieuwe penningmeester. Goede zaak dat er weer versterking op het front is aangetreden.

Lekker kopje koffie, heerlijke chocolade versnapering erbij en op naar buiten voor een groepsfoto. Daarna gaan we vrijwel direct de dierentuin in. We besluiten eerst een rondje rechtsom te maken. ‘Papa, een dinosaurus.’ Tsja, daar moeten we even een kijkje nemen. Bing vindt het nog wel wat spannend allemaal, want die Dinosaurussen zijn wel erg groot. Maar Djem de grote zus durft het voortouw wel te nemen en al snel trekken die twee om beurt een sprintje op de renbaan om te bepalen hoe snel ze zijn in verhouding tot die fraaie dieren van weleer. En natuurlijk ten opzichte van elkaar;-) We komen ook nog wat kleine dinosaurussen tegen die in groepsverband de wat grotere openkrabben. Onze uitleg mag er zijn: ze schminken elkaar. Dat deden ze vroeger altijd en dat vonden ze toen ook al leuk. En een kabelbaan. Dat gaat bijna mis, maar papa vangt Djem wel op.

Na al het dino plezier door naar de levende dieren. Tijgers, krokodillen, olifanten, hyena’s, neushoorns, apen en vissen. Ja, vooral de vissen. De vissen die moeten worden gevoerd. En de vogels ook. En wat is dat nu?  Een donker pad? Allemaal dieren? Een luiaard!! Wow, wat een mooi dier. Volgens mama is dat familie van papa. Papa knikt bevestigend en wijst nog even een muisje aan, want daar houdt mama altijd erg van. Wat kun je de dieren in dit park toch eigenlijk goed en van dichtbij zien.  Even een blik op de klok. Oei, we moeten ons nog haasten, anders komen we te laat voor de lunch. Terug naar de Buitenplaats.

Na een kort woord van onze president mogen we tafel voor tafel langs het lopend buffet. Heerlijke broodjes zalm, saucijzenbroodjes en tomatensoep met ballen. Er wordt weer goed voor ons gezorgd. Bing heeft ondertussen een ballon op de kop getikt en tikt die vrolijk door het restaurant, terwijl papa en mama er een broodje bij hem in proberen te werken. De tomatensoep vult uiteindelijk goed en het moment van afscheid nemen is alweer gekomen. We nemen afscheid van elkaar. ‘Tot ziens op de ledenvergadering!’ En we gaan vervolgens het 2e deel van het dierenpark bezichtigen. Maar, eerst een ritje maken in de trein en in de carrousel. De tijd vliegt voorbij. Net als al die mooie vogels.

Nog even van de glijbaan, en over het berenverblijf en het is alweer tijd om te gaan. Wow, het was weer een ontzettend leuke dag uit. We hebben er volop van genoten. Bedankt allemaal! En tot snel! Nu alweer zin in alle leuke en informatieve dingen op de ledenvergadering.

Groetjes van familie Taverne (Chantal, Nadeem, Djem & Bing).

Family Day NL 2014
p1030444img_4333img_4331

Family Day NL 2014

Recent Posts

Volg ons op

Nieuwsbrief

EftelingEfteling