Familiedag 2019: Efteling

 In Familie dagen

Familiedag 2019: Efteling

Een dag voor de hele familie
Efteling

Op zaterdag 6 juli 2019 hebben wij onze internationale Familiedag in Nederland weer georganiseerd!

Wij startten om 9 uur en de dag liep tot 23 uur door! Totaal waren ruim 80 mensen aanwezig uit België, Duitsland, Engeland, Nederland en Oostenrijk.

Verslag Thomas

Het was een leuk dagje uit. We liepen naar Joris en de draak. Dit is een hele grote houten achtbaan. Die is wel een beetje onverwacht snel van links naar rechts van boven naar beneden. Ik vind deze enger dan de Python. De Python is slim bedacht met tikkers dan hoef je niet zo lang te wachten. Daarna zijn we naar de Vliegende Hollander gelopen. En moesten we korter wachten dan op het bord stond (30 minuten wachten en geen 40). Het is wel spannend maar leuk. We liepen maar de Piraña (wild waterbaan). En weer staat er op het bord 45 minuten en is het 30 minuten. Dus die wachttijden nemen ze heel ruim.
Toen we uit de wild waterbaan kwamen waren we een beetje nat gelukkig niet drijfnat. We hadden nog 50 minuten en we gingen in de bobsleebaan. Die was een beetje wild en de stoelen zijn wel een beetje hard. En vervolgers liepen we naar het Efteling hotel voor een verzorgde lunch met heel veel lekkere dingen. Daarna gingen we naar Villa Volta (een ronddraaiend huis). Vervolgens liepen wij naar Raveleijn (een show met ridders en paarden). De Droomvlucht was een hele lang wachtrij maar dat is het de wachttijd wel waard. Je stapt in karretjes die aan het plafond hangen. Daarna gingen we naar Symbolica. Je kon kiezen uit een muziektoer, heldentoer of schattentour. Dit zijn verschillende karretjes door de computer gestuurd, heel modern. Daarna gingen wij in de Fata Morgana. Een boot tocht door de jungle, echt prachtig. Vervolgens gingen we weer naar de Python en die vind ik helemaal niet eng. En vervolgens werd ik overgehaald door een mooie dame. Dus toen werd het schema omgegooid want toen ging ik in de Baron. Ik vond het heel eng maar voor een rol Fruittella heb ik het gedaan. Vervolgens liepen wij naar de lichtshow. Was echt super mooi. Kortom een hele leuke dag.

Verslag Luna & Olivia Mark en Ilonka

Vrijdag aangekomen in Camping Disteloo voor een overnachting in een blokhut. Het weer was prachtig en we hebben daarom ook heerlijk gezwommen en gegeten op de camping. Daarna op tijd naar bed want de volgende dag moeten we er op tijd uit voor een super dag in de Efteling ! Zaterdagochtend, iedereen is op tijd uit bed want we hebben er zin in! Het is lekker rustig nog op de weg en parkeerplaats. We kunnen mooi dichtbij de entree de auto neerzetten. Bij de toegangspoort stonden al een aantal mensen van onze groep te wachten, het was weer leuk om iedereen weer te zien. Na heel even wachten en Lex de kaartjes had geregeld konden we naar binnen naar het restaurant van Pinokkio. Daar hadden ze voor elk kind een verrassing, een broodbord van de Efteling. Zelfs leuk voor de oudere kinderen.

Nadat we een bakkie koffie/thee en chocomelk/fristi met wat lekkers hadden gekregen en de instructies van Lex, moesten we nog even met z’n allen op de groepsfoto. Toen dat gedaan was konden we naar de eerste attractie van de dag. We wilden (na overleg natuurlijk) eerst naar de Droomvlucht en omdat het nog niet heel druk was hebben we ‘m gelijk nog een keer gedaan. Olivia voor het eerst in de vogelrok wat een feest vier keer achter elkaar. Na de heerlijke lunch naar de voorstelling Ravelijn geweest. Daarna nog verschillende attracties gedaan. Tegen 21.00 was het toch echt weer tijd voor ons om weer richting de camping te gaan. Het was weer erg geslaagd. Tot volgend jaar …

Wat reacties van deelnemers

  1. Onze dochter kijkt altijd uit naar de familiedag in de Efteling, daar geniet ze enorm van. Vooral het gebruik van de “Faciliteitenkaart voor gasten met een beperking”. Ze komt zo op een andere manier in een attractie binnen en ziet dat er meerdere mensen met een beperking zijn. In het gewone leven wordt ze vaak “bekeken” en dat is soms niet prettig. De dag was voor ons 3-en naar verwachting verlopen, goed georganiseerd en met een uitstekende lunch. Dank voor de organisatie!
  2. Tussen 9 en 10 werd iedereen netjes ontvangen met koffie/thee en iets lekkers erbij. Na een woord van ontvangst en uitleg van Lex kon iedereen gaan genieten van een mooie dag in de Efteling! Het weer was heerlijk, niet te warm en niet te koud! Om 11:30 uur hadden we al 3 attracties gedaan!! Wat een heerlijk sfeertje is het altijd in de Efteling! Om 13:00 uur hadden we een uitgebreide lunch in het Efteling hotel! Erg goed verzorgd! De hele middag en avond nog kunnen genieten en alle attracties zijn aan de beurt geweest. Organisatie CMTC, nogmaals hartelijk dank voor de organisatie.
  3. We hebben het weer geweldig gehad. De kindjes zijn nog steeds blij met het bord wat ze gekregen hebben. Hopelijk volgend jaar weer zo mooie dag.
  4. Het was een prachtige dag, het onthaal en de locatie waren geweldig. Het gebruik van het speciale paspoort was ook erg handig. Het was een geweldige dag voor de kinderen. Enorm bedankt! Dat je samen met de organisatie iets kunt doen, is geweldig. Leuk om iedereen te zien. Het enige wat ik niet leuk vond was de lunch, maar dat is een kwestie van smaak. Zeer goed georganiseerd. Voor de volgende familiedag zouden wij graag een andere locatie willen omdat het het tweede jaar in de Efteling was.
  5. Het was een mooie dag en de lunch was weer goed verzorgd. De dag is bij uitstek de gelegenheid om de leden te ontmoeten in een informele en zeer gezellige setting, waarbij iedereen zijn eigen ding doet, maar we elkaar allemaal treffen bij de opening en de lunch.
  6. We hadden een geweldige dag maar waren een beetje bedroefd dat we na de lunch geen tijd meer hadden met de anderen. Om 18 uur moesten we het park verlaten, omdat Niklas koortsig werd. We zijn erg dankbaar voor de geweldige dag en de mogelijkheid om alle andere families, organisatoren en leden weer te zien.
Family Day NL 2019 Ravelijn
20190706_20232020190706_20190620190706_201550

Family Day NL 2019 Ravelijn

Family Day NL 2019 lafen
20190706_17013620190706_16594020190706_165828

Family Day NL 2019 lafen

Family Day NL 2019 general
img-20190706-wa0047img-20190706-wa0046img-20190706-wa0042

Family Day NL 2019 general

Family Day NL 2019 fairytales
img-20190706-wa003720190706_12332620190706_123243

Family Day NL 2019 fairytales

Familiedag 2019 - Nederlandse ondertiteling

Familiedag 2019 – Engels

Familiedag 2019 - Duitse ondertiteling

Familiedag 2019 - Franse ondertiteling

Familiedag 2019 - Spaanse ondertiteling

Watershow

Watershow

Baron achtbaan

Symbolica

Recent Posts

Volg ons op

Nieuwsbrief

Efteling