Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Leden conferentie NL 2012

 In Leden conferenties NL

Leden conferentie NL 2012

Verslag leden conferentie Nederland 2012

Leden conferenties

Member conference

Op 3 november hebben wij weer onze jaarlijkse ledenvergadering in Nederland georganiseerd.

Vrijdagmiddag zijn wij gestart met de opbouw van de verschillende zalen en om 20 uur startte de ontvangst van onze buitenlandse gasten in de bar van het hotel/conferentiecentrum met diverse typisch Nederlandse hapjes.

Deze keer waren leden aanwezig uit België, Duitsland, Hongarije, Nederland en de USA. Totaal waren plm. 70 mensen aanwezig. Net zoals vorig jaar was de Nederlandse Sturge-Weber vereniging vertegenwoordigd.

Vorig jaar zijn wij gestart met parallelsessies en dat bleek succesvol zodat wij dit jaar ook weer parallelsessies hebben georganiseerd. De ene parallelsessie was een sessie waarbij Marleen, een jonge dame van 21 jaar, vertelde was had ervaren gedurende haar leven en hoe zij hiermee is omgegaan.
Dr. van der Schaar, onze medisch psychologisch adviseur, was ook tijdens de sessie aanwezig ter ondersteuning. Dit werd een mooie interactieve sessie waar veel ouders het een en ander hebben opgestoken en wel met name ouders van jonge kinderen waarbij bijvoorbeeld ook uitgebreid aan bod kwam hoe Marleen op de middelbare school was omgegaan met haar aandoening. Marleen zal ook een bijdrage leveren aan de nieuwe psychologische pagina’s.

De andere parallelsessie ging over onze nieuwe website. Deze sessie werd gegeven door Marco Dings. Tijdens deze sessie was tegelijk de mogelijkheid zich te registeren voor de website.

Gedurende de lunch werd gestart met medische diagnoses door Dr. Oduber, Prof. Dr. Oranje, Dr. Siderius en Prof. Dr. van Steensel. Aan het einde van de vergadering was nog een blok waarin de aanwezigen nog medische vragen konden stellen.

De vergadering werd afgesloten met hapjes en drankjes en bood een ieder de gelegenheid nog even na te praten met elkaar.
De buitenlandse leden werd een pannenkoek diner aangeboden in een pannenkoekboerderij waarbij de keuze uit het aantal pannenkoeken overweldigend is. Voor de meeste buitenlandse gasten was dit de eerste maal dat zij een ‘echte’ pannenkoek. De grootte van de pannenkoek bleek voor nogal wat personen een uitdaging! Na het pannenkoek diner gingen de buitenlandse gasten terug naar het hotel om onder andere alle indrukken van de dag te verwerken en zich voor te bereiden op hun terugreis de volgende dag.

Voor de kinderen was niet alleen het bekende vilten weer georganiseerd (diverse volwassenen deden ook mee trouwens) maar dit jaar was ook een ballonkunstenaar aanwezig (Alex, de zoon van Marco Dings) hetgeen veel plezier opleverde (en niet alleen bij de kinderen).
De kinderen hebben ook weer een leuke dag gehad en kregen ook nog een viltpakketje mee naar huis zodat zij ook thuis aan de slag kunnen met water en groene zeep.

MC NL 2012
p1020168p1020164p1020160

MC NL 2012

Recent Posts
Member conferencePancake