Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Leden conferentie NL 2015

 In Leden conferenties NL

Leden conferentie NL 2015

Verslag leden conferentie Nederland 2015

Leden conferenties

Member conference

Op zaterdag 14 november 2015 hebben wij weer onze jaarlijkse wereldwijde ledenvergadering in Nederland georganiseerd!

Dit jaar was een nieuw record en wel 126 deelnemers uit 10 landen (België, Bélize (Midden-Amerika), Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden! Helaas konden de voorzitsters van de Canadese en Amerikaanse zusterorganisaties niet aanwezig zijn ook tot hun grote spijt.

Wij hadden een intensief programma met onder meer 6 parallelsessies waaruit de deelnemers konden kiezen. Lex van der Heijden startte met geven van inzicht in het reilen en zeilen van onze organisatie. Tevens werd een aantal actieve vrijwilligers persoonlijk bedankt. De wereldwijde CMTC-OVM organisatie bestaat uit een team van bijna 30 personen verspreid over de gehele wereld.
Vervolgens was het de beurt aan Prof. dr. Arnold Oranje die een interactieve presentatie gaf over laser behandelingen.

Het aantal medische diagnoses dit jaar was 20! Dit vereiste dat onze medisch adviseurs parallel en onafhankelijk werkten. Jop coördineerde dit geheel hetgeen niet eenvoudig was en veel improvisatie en overleg eiste.
Dankzij de hoge opkomst was het aantal kinderen dit jaar ook hoog. De dochter van Lex heeft het gehele kinderevenement praktisch alleen georganiseerd en kreeg hierbij hulp van haar vriend en onze bekende clown Alex. Dit jaar hadden wij ‘fun mais’ als iets nieuws. Aan het einde van de dag was de kinderruimte een ‘slagveld’ en diverse opa’s en oma’s hebben enorm goed geholpen bij het opruimen van deze ruimte!

Na de sessie van Prof. dr. Arnold Oranje startten 3 parallelsessies:

  1. Classificatie van bloedvat ziekten door Prof. dr. Suzanne Pasmans.
  2. Behandeling van bloedvat turmoren door Dr. Peter de Laat.
  3. Werkgroep bloedvat afwijkingen (WEVAR) door Sytze van Odijk.

Na deze sessies was het tijd voor een uitgebreide lunch. De lunch is met opzet ruim qua tijd zodat een ieder de kans krijgt met zoveel mogelijk andere personen kennis te maken en kennis/ervaring uit te wisselen. Zo ontstond onder meer het initiatief om te gaan onderzoeken of ook een Duitse CMTC-OVM organisatie kan worden opgezet. Dit jaar waren 7 Duitse famillies aanwezig.

De groepsfoto is dit jaar buiten genomen vanwege de grote hoeveelheid deelnemers waarbij aangetekend dient te worden dat een aantal mensen noet op de foto staat omdat zowel medische diagnoses als massages aan de gang waren op dit tijdstip. Nadat de groepsfoto was genomen startte de tweede serie parallelsessies:

  1. Uitwisselen van persoonlijke ervaringen door Dr. Wouter van der Schaar.
  2. Kennis centra door Dr. Cor Oosterwijk (Vereniging Samenwerkende Ouders en Patiëntenorganisaties).
  3. De last van het leven met een ziekte door John Wubbe MSc.

Wat ook nieuw was dit jaar was dat mensen een massage konden ervaren. Astrid van der Does en Josje Rink, beide professionele holistische masseuses, hebben een hele serie massages gegeven wat enorm goed is gewaardeerd!

Aan het einde van het evenement waren nog hapjes en drankjes beschikbaar met als doel de mensen in de gelegenheid te stellen nog een keer kennis en ervaring uit te wisselen.

Voor onze buitenlandse gasten en vrijwilligers was weer het bekende pannenkoek eten geregeld. Dit werd ook dit jaar weer enorm gewaardeerd!

Wij willen graag alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage aan ons evenement!

Deze content is alleen beschikbaar voor leden.
This content is only available for members.

Deze content is alleen beschikbaar voor leden.
This content is only available for members.

MC NL 2015
p1040232p1040223p1040220

MC NL 2015

Recent Posts
Member conferenceMember conference