Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Prof. Dr. Arnold Oranje

 In Familie berichten

Prof. Dr. Arnold Oranje

Prof. Dr. Arnold Oranje overleden

Familie berichten

Arnold Oranje

Op 19 oktober 2016 overleed prof. dr. Arnold Oranje op 68-jarige leeftijd.

Hij was onze eerste medisch adviseur. Oranje heeft veel betekend voor onze organisatie. Wij zullen hem dan ook enorm missen.

Alhoewel hij sinds augustus 2013 met emeritaat was als hoogleraar kinderdermatologie was hij nog volop werkzaam. Hij reisde naar vele congressen om lezingen te geven of consulten te geven. Hij was slechts één dag minder gaan werken sinds zijn emeritaat. Arnold Oranje was adviseur algemene dermatologie en kinderdermatologie en (honorair) professor in de kinderdermatologie met een gastvrijheidsaanstelling bij het Erasmus MC, werkzaam op diverse locaties zoals: Maasstadziekenhuis Rotterdam (algemene dermatologie), Dermicis Huidziekenhuis Alkmaar (in het bijzonder voor second opinions en kinderdermatologie) en Intermedica Haarkliniek Geldermalsen (algemene trichologie maar in het bijzonder voor kinderen met haarziekten).

Vanaf 1 januari 2014 gaf hij teledermatologische consulten via de website www.kinderhuid.nl. Oranje was eerder plaatsvervangend hoofd van de afdeling Dermatologie en Venereologie van 1999-2001 en heeft de basis opleiding van dermatologie gereorganiseerd in het jaar 2000. Hij heeft meer dan 400 wetenschappelijke artikelen geschreven en zijn H (Hirsch)-index bedraagt 32. Hij is co-editor van het Textbook of Pediatric Dermatology (Harper, Oranje and Prose, 2000 and 2006), als senior editor betrokken bij de derde druk (2012), alsmede ook editor van het Nederlandse Handboek Kinderdermatologie. Tenslotte heeft hij verschillende malen prijzen ontvangen voor zijn verdiensten voor de (kinder)dermatologie en in 2013 werd hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten in het algemeen en de Dermatologie.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

Recent Posts
Michelle GardinerTon van Boven