Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Genetic Alliance 2010 – Washington DC

 In Externe conferenties Genetic Alliance

Genetic Alliance 2010 – Washington DC

Verslag Genetic Alliance 2010 – Washington DC
Washington DC

Op donderdag 15 juli 2010 heeft de Amerikaanse Genetic Alliance organisatie weer een dag ‘on the Hill’ georganiseerd.

In deze context betekent ‘on the Hill’ dat wij in teams zoveel mogelijk vertegenwoordigers van het Amerikaanse Congres spreken. Deze vertegenwoordigers kunnen zowel senatoren zijn maar ook ‘staffers’ (degenen die de senator ondersteunen op diverse vlakken) en ‘representatives’.

Grote staten hebben niet alleen een senator maar afhankelijk van het aantal inwoners van een staat, worden ook nog ‘representatives’ benoemd. Het doel van een dergelijke dag is het informeren van zowel de senator als zijn/haar staf over zeldzame ziekten in het algemeen en het kweken van bewustzijn wat er gaande is op dit vlak. Daarnaast worden ieder jaar diverse thema’s besproken met de ‘staffers’.

Het team waar ik deel van uitmaakte heeft gesproken met vertegenwoordigers van Arizona en Colorado. Met name vanwege de zeer hoge buitentemperaturen en hoge luchtvochtigheid was dit een zware dag. Lex heeft bij alle ontmoetingen kleine stroopwafels, CMTC pennen en CMTC-OVM folders uitgedeeld. Vooral de kleine stroopwafels vielen goed in de smaak! De volgende dag heeft Lex deelgenomen aan een hele dag durende workshop ‘leadership’ welke een bijzondere inhoud bleek te hebben. Diverse personen kwamen met hele andere verwachtingen binnen en werden nogal eens stevig verrast (in de positieve zin) en hadden wat tijd nodig zich in te stellen. De samenstelling van deze sessie was 23 dames en 5 heren.

Deze workshop deed mij sterk denken aan de workshop welke ik vorig jaar heb gevolgd met eenzelfde strekking. Het ging in deze zeer intensieve workshop om innerlijke transformatie (de anatomie van een ‘change-maker’). Eigenlijk ging het om een persoonlijke reis die een ieder maakt. De een meer bewust dan de ander.

Het begin was voor diverse personen heftig in emotioneel opzicht. Eén van de workshop leiders vertelde twee persoonlijke verhalen waarbij zij tevens huilde. Hierdoor kwamen haar ervaringen flink binnen bij de deelnemers. Mij deed dit direct denken aan mijn opleiding psychosynthese waarbij ik werd geconfronteerd met dergelijke emoties onder meer van mijzelf. Ik vond het een mooie en intensieve workshop welke doorwerkt is mijn ervaring.

Aan het eind van de dag werd een aantal stappen gegeven welke kunnen helpen bij een persoonlijke transformatie:

  1. De intentie te transformeren moet aanwezig zijn.
  2. Houd het eenvoudig.
  3. Zoek eigen beperkende overtuigingen.
  4. Valideer in hoeverre deze beperkende overtuigingen nog steeds gelden.
  5. Gebruik het punt/probleem zonder de beperkende overtuiging.

Ons werd gevraagd een plan te maken (‘roadmap’) van de verschillende transformaties (werk, persoonlijk, …), te bepalen wat wij/wie hiervoor nodig hebben en ons af te vragen hoe wij deze transformatie willen gaan uitvoeren. Een mooie opmerking was dat een andere insteek een grote positieve impact kan hebben op ons en onze omgeving: Zeg niet ‘nee, maar’ maar zeg ‘ja, en’.

Het was een mooie ervaring te zien wat in één dag gerealiseerd kan worden bij diverse mensen. Zij kwamen soms nogal sceptisch en terughoudend binnen, sommigen zelfs met een geheel andere verwachting, en gingen enthousiast weg met een andere en positieve houding.

Zaterdag heeft Lex niet meer deelgenomen aan de Genetic Alliance conferentie vanwege de voorbereiding en het leiden van de CMTC-OVM vergadering.

Zaterdagavond heeft Lex deelgenomen aan het ‘awards dinner’ waarin diverse personen een award ontvangen vanwege een speciale bijdrage welke zij hebben geleverd. Francis Collins, benoemd door Barack Obama in augustus 2009 als directeur National Institute of Health (NIH), trad weer op met zijn gitaar. Op zondagochtend werd Lex uitgenodigd bij Steve Groft thuis voor ontbijt samen met Yukiko Nishimura uit Japan. Lex heeft haar al meerdere malen ontmoet in verschillende landen en zij is assistant-professor. Zij is een dame met een missie en veel energie. Zij is een sleutelpersoon in het kader van de organisatie van de wereldwijde ICORD vergadering in mei 2011 in Japan.

Genetic Alliance 2010
img_5152img_5141img_5135

Genetic Alliance 2010

Recent Posts
Genetic AllianceFrancis Collins