Koninklijke onderscheiding voor Lex van der Heijden

 In Laatste nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Lex van der Heijden

Officier in de Orde van Oranje-Nassau
lintjesregen-2021-dhr.-van-der-heijden-02-klein

De dag voor Koningsdag in Nederland is het de traditie vrijwilligers te belonen met een koninklijke onderscheiding. Onze voorzitter, Lex van der Heijden, werd tot zijn verrassing benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De Orde van Oranje-Nassau bestaat sinds 4 april 1892. Personen die benoemd worden tot Officier hebben met hun bijzondere verdiensten vaak een landelijke of zelfs internationale uitstraling of betekenis.

Het bestuur is ruim een jaar bezig geweest met de aanvraag welke vooral is gebaseerd op aanbevelingsbrieven. In totaal zijn ruim 10 aanbevelingsbrieven ontvangen van patiënten, ouders van patiënten uit allerlei landen (vooral Europa en de USA), hoogleraren, IBM en een voormalig Nederlandse Minister-President.

Lex was samen met zijn vrouw, Marjolein van Kessel, in Amersfoort voor de uitreiking door burgemeester Bolsius.

Lex is trots dat hij deze onderscheiding gekregen heeft en geeft aan dat het niet om hem gaat maar om de zaak waarvoor hij staat. “Hopelijk kunnen wij via deze onderscheiding meer mensen met zeldzame ziekten, met name vasculaire malformaties, bereiken en helpen want hier gaat het uiteindelijk om.”

Recent Posts

Volg ons op

Nieuwsbrief