Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Georgië – Prof. Dr. Tinatin Tkemaladze

 In Patient advocates NL

Prof. Dr. Tinatin Tkemaladze (Georgië)

Patiënt belangenbehartiger
photo-tinatin-tkemaladze-

Prof. Dr. Tinatin Tkemaladze is het hoofd van de afdeling Moleculaire en Medische Genetica van de Tbilisi (Georgië) State Medical University (TSMU) en ze is tevens klinisch geneticus bij verschillende grote kinderziekenhuizen.

Tinatin heeft speciale interesse in erfelijke metabole ziekten die zich presenteren als neurologische ontwikkelingsstoornissen en syndromen met dysmorfe kenmerken bij kinderen. In de afgelopen jaren heeft Tinatin meerdere educatieve beurzen ontvangen van European Society of Human Genetics (ESHG) en European Cytogenetics Association (ECA). Ze is co-auteur van verschillende peer-reviewed boeken en vertaler van verschillende gelicentieerde leerboeken in genetica in de Georgische taal. Ze is uitgenodigd als spreker op verschillende internationale conferenties gewijd aan zeldzame ziekten. Tinatin is een PI van de klinische studie naar biomarkers van zeldzame ziekten.

Zij is lid van de wetenschappelijke adviesraad bij FDNA en actief lid van ESHG, ECA, SSIEM, EPNS, IBRO en FENS. Ze is enorm gepassioneerd in het diagnosticeren van patiënten met zeldzame ziekten en het beëindigen van hun diagnostische odyssee.

Wil je meer weten of heb je vragen?


     Ik ga akkoord met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens


    Recent Posts