Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Prof. Dr. Beth Drolet (USA) – Medisch adviseur

 In Adviseurs

Prof. Dr. Beth Drolet (USA)

Medisch adviseur
dr.-beth-drolet-website

Prof. Dr. Drolet brengt een schat aan ervaring met zich mee die drie decennia beslaat in leiderschap in de academische geneeskunde. Haar carrièrepad omvat cruciale functies als hoofd van de afdeling kinderdermatologie, medisch directeur van het Vascular Anomalies Center, Clinical Vice President of Ambulatory Services en Chief Experience Officer bij het Children’s Hospital of Wisconsin.

In maart 2019 werd ze benoemd tot Geneva F. and Sture Johnson Distinguished Chair binnen de afdeling Dermatologie van de Universiteit van Wisconsin-Madison. Haar onderzoeksinspanningen waren gericht op doorbraken op gebieden als geboorteafwijkingen, vasculaire afwijkingen en vasculaire tumoren. Met behulp van geavanceerde sequencingtechnieken van de volgende generatie probeert het team van Dr. Drolet de genetische onderbouwing van vasculaire afwijkingen bloot te leggen en tegelijkertijd leiding te geven aan de ontwikkeling van innovatieve medicijnen die zich richten op specifieke genmutaties.

Prof. Dr. Drolet heeft een belangrijke rol gespeeld bij het opzetten en begeleiden van verschillende multi-site onderzoeksnetwerken die zich richten op infantiele hemangiomen en vasculaire afwijkingen. Haar laboratorium herbergt een van de grootste bioopslagplaatsen voor vasculaire afwijkingen in het land. Het werk van Dr. Drolet heeft steun gekregen van vooraanstaande instellingen, waaronder het National Institute of Health, Dermatology Foundation, Greater Milwaukee Foundation, Society for Pediatric Dermatology en Pediatric Dermatology Research Alliance (PeDRA). Als voormalig voorzitter van zowel de Society for Pediatric Dermatology als de Hemangioma of Infancy Group (HIG) was haar leiderschap een integraal onderdeel van deze domeinen. Haar uitgebreide betrokkenheid bij het gezondheidszorgbeheer, gekoppeld aan haar diepe betrokkenheid bij kinderen en gezinnen, heeft geresulteerd in baanbrekende benaderingen van patiëntgericht onderzoek en ontdekking.

Recent Posts