Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Huid in de klas

 In Laatste nieuws

Huid in de klas

Lespakket basisschool
huid-in-de-klas-logo-400×400

Dit lespakket daagt leerlingen van groep 5 t/m 8 (leeftijd 8-12 jaar) uit na te denken over het grootste orgaan in hun lichaam: de huid. Hoe blijft je huid gezond? Hoe voorkom je huidkanker? Welke huidaandoeningen kan iedereen krijgen? Wat is een chronische huidaandoening?

Leerlingen vullen een eigen huidpaspoort in, werken aan opdrachten, bekijken video’s en lezen informatieve teksten. Ze leren over de opbouw van hun huid, verschil in huidskleur, zonverbranding en huidaandoeningen zoals eczeem, vitiligo, psoriasis en alopecia.

Het lespakket is flexibel inzetbaar en sluit aan bij de bouwstenen voor nieuwe kerndoelen in het basisonderwijs van het vakoverstijgend thema Gezondheid en het leergebied Digitale geletterdheid.

Klik voor het lesmateriaal in het menu rechts op deze pagina op ‘Leerkrachten’ of ‘Leerlingen’.

Vanaf februari 2024 komt er ook lesmateriaal voor groep 1 t/m 4 (leeftijd 4-8 jaar). Houd hiervoor de website en Instagram in de gaten. Met een nieuwe subsidie wordt in 2024 ook een Engelse vertaling gemaakt: Skin @ School, zodat het lesmateriaal ook internationaal te gebruiken is.

Wil je een gedrukt lespakket ontvangen met leuke extra’s?

Meer informatie

Recent Posts
laser