Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Prof. Dr. Ilona Frieden (USA) – Medisch adviseur

 In Adviseurs

Prof. Dr. Ilona Frieden (USA)

Medisch adviseur
ilona-frieden-web

Prof. Dr. Frieden is hoogleraar kindergeneeskunde en dermatologie, voormalig vicevoorzitter en voormalig hoofd van de afdeling Kindergeneeskunde Dermatologie aan de Universiteit van Californië, San Francisco. Ze behaalde haar medische graad aan de Universiteit van Californië, San Francisco, waar ze ook een kindergeneeskunde stage en opleiding, evenals een dermatologie opleiding heeft afgerond. Ze heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de Alvin Jacobs Award van de American Academy of Pediatrics, de Dermatology Foundation Lifetime Career Educator Award, de Mentor of the Year en de Rose Hirschler Awards van de Women’s Dermatological Society en de Thomas Pearson Award van de American Academy of Dermatology.

Ze is voorzitter geweest van de Society for Pediatric Dermatology, voorzitter van de American Board of Dermatology, voorzitter van de International Society for the Study of Vascular Anomalies, en lid van de Raad van Bestuur van de American Academy of Dermatology. Ze is voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Pediatric Dermatology en mede-redacteur van het leerboek Neonatal and Infant Dermatology, nu in zijn derde editie.

Prof. Dr. Frieden heeft een breed scala aan interesses in de kinderdermatologie, waaronder geboortevlekken, hemangiomen, vasculaire afwijkingen en cutane infecties. Ze heeft geholpen bij het oprichten van een van de eerste samenwerkingsverbanden in kinderdermatologie, de Hemangioma Investigator Group, in 2001. Ze was ook een van de oprichters van de Pediatric Dermatology Research Alliance, PeDRA, heeft vele jaren in de Uitvoerende Commissie gediend en is momenteel de president ervan.

Recent Posts