Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Leden conferentie Canada 2016

 In Leden conferenties Canada

Leden Conferentie Canada 2016

Verslag leden Conferentie Canada 2016

Leden conferenties

Member conference

Op zaterdag 23 april 2016 hield de de Canadese CMTC-OVM organisatie haar eerste ledenvergadering.

Tien families bezochten deze eerste, zeer geslaagde bijeenkomst in Toronto.

Er was, net zoals op de bijeenkomsten in Nederland en de USA, de mogelijkheid om een medische diagnose te laten stellen. Voor de kinderen was er een aparte zaal met begeleiding ingericht zodat de ouders de conferentie konden bijwonen en de kinderen werden vermaakt.

Vanuit Nederland namen Prof. dr. Arnold Oranje en Lex van der Heijden deel aan deze conferentie en beiden gaven ook een presentatie.
Jennifer Cormier, President CMTC-OVM Canada, opende de conferentie. Prof. dr. Oranje gaf in zijn presentatie een uitgebreid overzicht over de vele verschillende vasculaire en/of huidaandoeningen die kunnen voorkomen. Hij gaf daarbij een indeling op grond van kleur van de huidafwijking. Hij ging ook in op het verschil tussen vasculaire tumoren en ‘malformations’. Lex van der Heijden besteedde in zijn presentatie onder meer aandacht aan mogelijk medische complicaties en laserbehandeling. Na de lunchpauze sprak Debbie Cockerton, kindergedragtherapeute over pestgedrag onder kinderen/jongeren en wat ouders kunnen doen om hun kind te helpen wanneer het gepest wordt. Een samenvatting van haar lezing is te vinden op deze website (Pesten: wat kan je als ouder doen?)

Voor deze gelegenheid had Lex voor alle families een typisch Nederlands pakket samengesteld bestaande uit een canvas tas met stroopwafels en speculaas. Verder had Lex een flinke hoeveelheid Nederlandse klompen meegenomen in de vorm van zachte slippers. De reacties van de aanwezigen was heel goed en zij waren verrast.

Jennifer had een mooie map samengesteld waarin goede en praktische informatie over pestgedrag op scholen. Het Canadese Rode Kruis heeft heel interessante informatie over dit onderwerp. Wij gaan uitzoeken welke informatie wij kunnen hergebruiken en algemeen te maken zodat zo veel mogelijk mensen dit kunnen gebruiken.

Deze content is alleen beschikbaar voor leden.
This content is only available for members.

Deze content is alleen beschikbaar voor leden.
This content is only available for members.

MC Canada 2016
p1040278dsc_0190dsc_0187

MC Canada 2016

Recent Posts
Member conference