Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Leden conferentie NL 2018

 In Leden conferenties NL

Leden conferentie NL 2018

Verslag leden conferentie Nederland 2018

Leden conferenties

Member conference

Op zaterdag 3 november 2018 was het weer tijd voor onze wereldwijde ledenconferentie in Nederland!

Ongeveer 80 mensen uit België, Duitsland, Engeland, Nederland en Oostenrijk waren naar Leusden gekomen om deel te nemen aan onze jaarlijkse ledenconferentie. Op vrijdagmiddag en -avond kwamen de eerste gasten aan. Rond 20 uur konden onze gasten onderling kennismaken onder het genot van een drankje en typisch Nederlandse snacks. De kinderen speelden volop in de open ruimte.

Dr. Tychon Geeraedts gaf een presentatie over interventie-radiologie en vasculaire malformaties (uitgebreid verslag).

Marjolein van Kessel gaf een presentatie over hoe je kunt omgaan met als je er anders uitziet. Hiervoor is een stripboek ontwikkeld over een meisje in een circus die er anders uitziet en aan de hand van een bepaalde methode (STEPS) wordt aan kinderen uitgelegd hoe zij hiermee zouden kunnen omgaan.

Johannes Verheijden verzorgde een interactieve workshop over hoe je om kunt gaan als je de medische diagnose hebt ontvangen (van bijvoorbeeld jouw kind). Ouders kunnen hier geheel anders mee omgaan en dit kan onder meer van invloed zijn op de relatie tussen de ouders.

Dr. Els Jonker gaf een presentatie over ‘Als je broer of zus ziek is’ . De impact op broers en zussen van een kind met een zeldzame ziekte wordt nogal eens vergeten. In dit kader hebben wij ook een aparte brochure ontwikkeld.

Tjitske Bezema gaf een workshop rond het thema ‘gelukkig zijn in uitdagende leefomstandigheden’. Via het schrijven van ieders eigen verhaal en het aandachtig lezen van elkaars verhalen, kwamen de mensen tot een gezamenlijk beeld van wat belangrijke drijvende krachten zijn achter gelukkig zijn. In deze groep kwamen verbondenheid met familie, vrienden en elkaar, liefde, en ‘in the flow’ zijn (met de stroom van het leven durven meedrijven) als belangrijke onderwerpen naar boven die sterk bijdragen aan gelukkig zijn. Het effect van het bezig zijn met gelukkig zijn, was ook dat mensen er een goed gevoel van kregen. Na afloop kregen de mensen een edelsteen mee die ze ergens konden neerleggen om dagelijks herinnerd te worden aan dit gevoel. Meer info over de workshops die Tjitske geeft: www.tjeebee.nl.

Tenslotte was er een ronde van 3 parallelsessies waarbij de deelnemers in hun eigen taal bijeen kwamen en discussies voerden. De tips, etc. die hieruit naar voren kwamen hebben wij verzameld en gaan wij mee aan de slag.

Prof. dr. Suzanne Pasmans en Dr. Peter de Laat hebben totaal 11 maal een persoonlijk medisch advies gegeven en onze medisch psycholoog Dr. Wouter van der Schaar heeft tijdens vier sessies van een uur persoonlijk psychologisch advies gegeven.

Onze masseur Ellen Goossens heeft zeven massages gegeven tot groot genoegen van de deelnemers. Deze sessies zijn in zeer korte tijd volgeboekt en diverse mensen geven aan dat de massagesessie eigenlijk te kort is.

Voor de wat oudere kinderen hadden wij nieuwe activiteiten georganiseerd. De eerste uitdaging was al samenwerkend het raadsel van de escaperoom op te lossen. In de middag moesten zij in groepjes in het bos een schat zien te vinden.

Aan het einde van de dag hadden wij weer gratis verse stroopwafels geregeld. De deelnemers stonden in de rij voor de stroopwafelkraam en maakten ook weer contact met elkaar tijdens het wachten.

Dit jaar hadden wij een wat andere opzet gekozen en wel door te beginnen met een blok van drie parallelsessies. Daarna een korte pauze met vlaai. De vlaai was in korte tijd op.

Als afsluiting hadden wij weer een uitgebreid dinerbuffet geregeld dat uitstekend werd gewaardeerd door de deelnemers. Voor de jonge kinderen was een apart buffet geregeld.

Presentaties (alleen voor leden)

Deze content is alleen beschikbaar voor leden.
This content is only available for members.

Video’s (alleen voor leden)

Deze content is alleen beschikbaar voor leden.
This content is only available for members.

MC NL 2018 parallel sessions
cmtc_sessie9-2018-11-06-09cmtc_sessie9-2018-11-06-08cmtc_sessie9-2018-11-06-07

MC NL 2018 parallel sessions

MC NL 2018 main
cmtc_sessie8-2018-11-03-01cmtc_groep_2018-11-03-0120181103_170045

MC NL 2018 main

MC NL 2018 lunch dinner
cmtc_diner_2018-11-03-09cmtc_diner_2018-11-03-08cmtc_diner_2018-11-03-07

MC NL 2018 lunch dinner

MC NL 2018 kids
cmtc_kids_2018-11-03-35cmtc_kids_2018-11-03-34cmtc_kids_2018-11-03-33

MC NL 2018 kids

Recent Posts
Member conferenceMember conference