Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Gegevens op servers in de USA toegestaan

 In Laatste nieuws

Gegevens op servers in de USA toegestaan

Dit was vanuit privacyoogpunt een groot probleem
Privacy

De Europese Unie en de USA hebben een akkoord bereikt over het uitwisselen van data van Europese burgers. Dit betekent dat bedrijven onze data weer mogen opslaan op Amerikaanse servers.

Een van de nieuwe aanpassingen is dat Amerikaanse inlichtingendiensten niet zomaar bij gegevens kunnen komen uit de EU. Tevens komt er een instantie
die controleert of de uitwisseling van gegevens correct gebeurt. Wanneer blijkt dat dit niet volgens de regels gaat dan kan die instantie de opdracht geven de gegevens te wissen.

Amerikaanse bedrijven moeten toetreden tot het EU-VS-kader als ze data willen verzamelen. Zij moeten zich vervolgens houden aan strenge privacyregels.
Bedrijven zijn dan verplicht persoonsgegevens te wissen als die niet nodig zijn voor het doel waarvoor ze die hebben verzameld. Ook moeten ze privacybescherming garanderen als ze data met andere partijen delen.

In 2015 werd het Safe Harbor-akkoord afgekeurd (privacy verdrag). De opvolger was het Privacy Shield maar ok deze werd afgekeurd.

Wij hebben nog steeds onze bedenkingen vooral omdat achteraf actie wordt ondernomen als de gegevens al zijn binnengehaald en niemand weet wat daarna met de gegevens is gebeurd voordat deze worden gewist. Wij vinden jouw privacy zeer belangrijk en willen dan ook onze websites, databases, etc. alleen op Europese servers installeren.

Zie ons eerdere artikel

Recent Posts