Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Opleiding patiënt belangenbehartiger

Wij hebben een eigen opleidingsprogramma
adult-education-3812693_1920

Onze patiënt belangenbehartigers worden niet alleen geselecteerd via een soort sollicitatieprocedure maar ontvangen ook  een training over alle aspecten van patiënt belangenbehartiging.

In het jaar 2021 ontwikkelen wij naast een training ook een handboek voor patiënt belangenbehartigers en een elearning (leren op afstand) omgeving. Door COVID-19 is onze training verschoven en zal plaatsvinden voor onze wereldwijde leden conferentie in Nederland in 2022. Na de training nemen onze patiënt belangenbehartigers ook deel aan onze leden conferentie.

Wij betalen de reis- en verblijfkosten van de geselecteerde patiënt belangenbehartigers vanuit één van onze projecten. Het aantal patiënt belangenbehartigers dat deel kan nemen aan onze training en leden conferentie in Nederland wordt bepaald door de reis- en verblijfkosten. De reiskosten van een patiënt belangenbehartiger uit België zijn natuurlijk aanzienlijk minder dan van een patiënt belangenbehartiger uit Australië.

Na de training worden onze patiënt belangenbehartigers natuurlijk ook begeleid tijdens hun activiteiten.

Voor de patiënt belangenbehartigers die deze training niet kunnen bijwonen, ontwikkelen wij een elearning die zij op hun eigen tempo kunnen volgen en wanneer dit het beste uitkomt.

Op 26 en 27 oktober 2023 organiseren wij weer een training in Nederland.

Heb je interesse: neem contact met ons op