Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Verslag PA training 2022

Verslag eerste PA training in Nederland
pa-team

Dankzij subsidie van de Nederlandse Overheid hebben wij in oktober 2022 onze eerste Patient Advocate (PA) training kunnen organiseren. Oorspronkelijk was dit gepland voor het jaar 2020 maar vanwege Corona hebben wij ons project twee jaar moeten opschuiven.

Op 26 oktober arriveerden onze PA’s uit Canada, Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Spanje. Helaas waren PA’s uit onder andere Brazilië, Kenia en de USA vanwege allerlei omstandigheden niet in staat onze training te volgen in Nederland. Onderling kennismaken kwam natuurlijk als eerste aan bod. Wij hebben die avond gezamenlijk gegeten en daarna nog verder met elkaar kunnen praten.

Op 27 oktober startte de eerste trainingsdag. Iedere PA kreeg het PA-handboek en aan de hand van een presentatie, die als leidraad diende, werden de PA’s door een grote hoeveelheid onderwerpen meegenomen. De eerste taak was een ‘elevator pitch’ op te stellen en die met elkaar te delen. De dag werd afgesloten met een authentiek pannenkoeken diner.

De tweede dag startte met het vervolg van het handboek en het maken van een actieplan dat als basis dient voor de PA om te starten met zijn/haar activiteiten. De actieplannen werden ook in de groep gedeeld zodat men van elkaar kan leren. Het tweede deel van de middag werd besteed aan het onderling verder kennismaken en het voorbereiden van onze ledenconferentie die dezelfde avond al startte met een hapje en drankje met de deelnemers aan de conferentie.

Wij hadden voor de kinderen van onze PA’s een knutselactiviteit georganiseerd zodat ook zij een leuke tijd samen hadden.

Het concept samen te zijn gedurende meerdere dagen sloeg goed aan, zeker in combinatie met onze anderhalve dag ledenconferentie.

Op 26 en 27 oktober 2023 organiseren wij weer een training in Nederland.