Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Classificatie van vasculaire anomalieën volgens ISSVA

Wereldwijde classificatie bloedvat ziekten
bloodvessels

De ISSVA (International Society for the Study of Vascular Anomalies) is een multidisciplinaire internationale organisatie van artsen, wetenschappers en zorgverleners verenigd door een interesse in vasculaire anomalieën.

De organisatie streeft naar het bevorderen van de hoogste kwaliteit zorg voor patiënten met vasculaire anomalieën door het bevorderen van klinische en wetenschappelijke kennis over oorzaken, diagnose en behandeling, en door het onderwijs aan artsen, zorgverleners, patiënten en de gemeenschap. De Society moedigt de uitwisseling van informatie tussen haar leden en geïnteresseerde groepen aan, door middel van workshops en educatieve programma’s, en door de verspreiding van een classificatieschema en relevante wetenschappelijke gegevens.

De ISSVA werd opgericht in 1992, twee jaar nadat de eerste internationale workshop plaatsvond in Amsterdam. Elke twee jaar wordt de ISSVA-workshop ergens ter wereld gehouden.

De organisatie heeft een classificatie gemaakt van de vele verschillende vasculaire afwijkingen. De laatste wijzigingen aan het classificatie-schema zijn gedaan in mei 2018 na de workshop in Amsterdam (http://www.issva.org/UserFiles/file/ISSVA-Classification-2018.pdf). Ook de genen die de oorzaak zijn van de aandoening zijn aangegeven in het schema, voor zover bekend.

De classificatie is bedoeld om uitgebreid/aangevuld te worden aangezien onze kennis van de biologie en genetica van vasculaire malformaties en tumoren zal toenemen.

ISSAVA classificatie video