Je kunt tekst op je scherm selecteren om ze hardop te laten voorlezen

Gids voor ouders na diagnose

Overzicht
Bratislava

Je hebt een kind met een (zeldzame) ziekte en je hebt nog geen (juiste) medische diagnose. Eindelijk krijg je de medische diagnose. En dan …

Wat raast er door je heen als ouders? Hoe ziet de toekomst eruit voor ons kind en ons? Wat kan ons kind wel of niet later? Hoe is de levensverwachting van ons kind? Wat is de impact hiervan op ons gezin/familie? Zal ons kind later zelfstandig kunnen leven en een bestaan kunnen opbouwen? En ga zo maar door.

Deze serie artikelen is bedoeld praktische steun te geven aan een ieder die betrokken is/wordt bij een kind met een (zeldzame/chronische) aandoening.

In deze serie worden de volgende hoofdonderwerpen beschreven:

  1. Introductie.
  2. Een achtbaan van emoties.
  3. De impact op het hele gezin.
  4. Wat je zelf kunt doen.
  5. Alle therapieën op een rij.
  6. Hoe anderen kunnen helpen.
  7. Additionele informatie.

Deze serie artikelen is ontwikkeld aan de hand van ‘gids voor ouders na de diagnose’ van auteur Johannes Verheijden en met zijn toestemming. Johannes is één van onze vaste sprekers en workshopleider tijdens onze wereldwijde leden conferentie in Nederland.

De inhoud van de artikelen is gebaseerd op de Nederlandse cultuur en sociale zekerheid. Deze kan verschillend zijn in andere landen realiseren wij ons. Echter, het grootste deel van de inhoud kan ons inziens worden toegepast in andere landen en culturen.