Prof. Dr. Miikka Vikkula (België) – Medisch adviseur

 In Adviseurs

Prof. Dr. Miikka Vikkula (België)

Medisch adviseur
Prof. Dr. Miikka Vikkula

Prof. Miikka Vikkula MD PhD is mede directeur van het Human Genetics de Duve Instituut Human Molecular Genetics (De Duve Institute, Université catholique de Louvain (UCL), Brussel, België).

Prof Vikkula heeft zijn MD graad behaald aan de Universiteit van Helsinki in 1992 en zijn Ph.D. in moleculaire genetica, in 1993. Hij was Research Associate Harvard Medical School 1993-1997 en tijdens deze tijd kreeg hij interesse in vasculaire en lymfatische afwijkingen.

Met zijn vrouw, Prof. Laurence Boon, Plastisch Chirurg, coördinator van het Centrum voor vasculaire afwijkingen in Brussel, ontdekte dit paar het gen van familaire bloedvat misvorming in 1996 en daarna nog vele anderen. Zij zijn gaan wonen in Brussel in 1997, waar Dr Vikkula zijn eigen laboratorium heeft opgezet.

Hij ontving “docentship PhD” in 2000 en was genomineerd voor Assistant Professor binnen de Medische Faculteit van het UCL. His is lid van het Directoraat van het de Duve Institute sinds 2004 en professor in Human Genetics sinds 2013.

Hij heeft talrijke onderscheidingen ontvangen; de meest recente het Inbev-Baillet Latour Clinical Prize in 2013. Hij is lid van de Koninklijke Belgische Medische Academie sinds 2012.

Prof. Vikkula is internationaal bekend als een belangrijke bijdrager aan het begrijpen van de moleculaire basis van vasculaire afwijkingen en lymfoedeem met meer dan 150 ‘peer-reviewed’ publicaties en talrijke hoofdstukken in bio-medische tekstboeken.

Recent Posts

Volg ons op

Nieuwsbrief

Prof. Dr. Maurice van SteenselDr. Peter de Laat